Cinetrip - Wunderground 1.0

2002.03.20. 13:56
Március 23-án rendhagyó Cinetrip-megmozdulásra kerül sor: szokatlan helyszínen, nosztalgikus hangulatú rendező-pályaudvaron, valódi nemzetközi élvonallal folytatódik a népszerű partisorozat. Az előadókról...
Matt Black és VJ Juxta audiovizuális show-ra készül, márpedig az ő esetükben e tény igazi multimédia-csemegét ígér. Előbbi úriember ugyanis - Jonathan Moore társaságában - a Coldcut néven ismert, 1987-ben alapított formáció tagja. Az elektronikus tánczenék egyik legismertebb gárdája különös DJ-mixekkel hívta fel magára a figyelmet, anno. Ők ültették első ízben gyakorlatba a sokat emlegetett cut and paste módszert. Aztán a kilencvenes években megalapították a szokatlan hangzású, kísérletező kedvű zenéknek teret adó Ninja Tune kiadót. Munkásságuk túlmutat a zenei kereteken: CD-Plusokat, interaktív CD-ROM-okat (Let Us Play, Let Us Replay), illetve egy videó-sampling szoftvert (VJamm) alkottak.

A Koma + Bones DJ-duó jelenleg a Rennie Pilgrem dirigálta londoni TCR kiadó egyik legfénylőbb csillaga. Azaz a pár éve még nu skoolnak, később progresszív breakbeatnek hívott, manapság a (szintén) progresszív house-szal több ponton érintkező irányzat neves képviselői. Számos remixet és toplistás számokat jegyeznek, melyeket olyan nagyágyúk játszanak rendszeresen, mint Adam Freeland, Hyper, vagy Tayo.

Lee Coombs - Matt Black-hez hasonlóan - ugyancsak öreg motoros, pályafutása 1989-ben, a legendás Summer of Love utáni évben vette kezdetét. Eleinte - a korszellemnek megfelelve - acid house-t pakolt, majd szélesítette a palettát: eklektikus mixeiben breakbeat-, elektro-, house- és techno-elemeket egyaránt fellelünk.

A hazai színeket, Palotai Zsolt képviseli, a produkcióba később Mangó, a csellista Mákos Berci, valamint egy MC is beszáll...

A hosszú idő óta anyagi gondokkal küzdő Cinetripnek sikerült komoly támogatót találnia: a szombati eseményt a British Council támogatja.