Judit
2 °C
7 °C

Cinetrip - Wunderground 1.0

2002.03.20. 13:56
Március 23-án rendhagyó Cinetrip-megmozdulásra kerül sor: szokatlan helyszínen, nosztalgikus hangulatú rendező-pályaudvaron, valódi nemzetközi élvonallal folytatódik a népszerű partisorozat. Az előadókról...
Matt Black és VJ Juxta audiovizuális show-ra készül, márpedig az ő esetükben e tény igazi multimédia-csemegét ígér. Előbbi úriember ugyanis - Jonathan Moore társaságában - a Coldcut néven ismert, 1987-ben alapított formáció tagja. Az elektronikus tánczenék egyik legismertebb gárdája különös DJ-mixekkel hívta fel magára a figyelmet, anno. Ők ültették első ízben gyakorlatba a sokat emlegetett cut and paste módszert. Aztán a kilencvenes években megalapították a szokatlan hangzású, kísérletező kedvű zenéknek teret adó Ninja Tune kiadót. Munkásságuk túlmutat a zenei kereteken: CD-Plusokat, interaktív CD-ROM-okat (Let Us Play, Let Us Replay), illetve egy videó-sampling szoftvert (VJamm) alkottak.

A Koma + Bones DJ-duó jelenleg a Rennie Pilgrem dirigálta londoni TCR kiadó egyik legfénylőbb csillaga. Azaz a pár éve még nu skoolnak, később progresszív breakbeatnek hívott, manapság a (szintén) progresszív house-szal több ponton érintkező irányzat neves képviselői. Számos remixet és toplistás számokat jegyeznek, melyeket olyan nagyágyúk játszanak rendszeresen, mint Adam Freeland, Hyper, vagy Tayo.

Lee Coombs - Matt Black-hez hasonlóan - ugyancsak öreg motoros, pályafutása 1989-ben, a legendás Summer of Love utáni évben vette kezdetét. Eleinte - a korszellemnek megfelelve - acid house-t pakolt, majd szélesítette a palettát: eklektikus mixeiben breakbeat-, elektro-, house- és techno-elemeket egyaránt fellelünk.

A hazai színeket, Palotai Zsolt képviseli, a produkcióba később Mangó, a csellista Mákos Berci, valamint egy MC is beszáll...

A hosszú idő óta anyagi gondokkal küzdő Cinetripnek sikerült komoly támogatót találnia: a szombati eseményt a British Council támogatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?