Judit
2 °C
7 °C

Folytatódik a Da Vinci-per

2006.07.13. 14:43
Fellebbez Michael Baigent és Richard Leigh, akik pár hónapja elvesztették a plágiumpert, amit A Da Vinci-kód szerzője és kiadója ellen indítottak.

Fellebbezhet a két szerző, akik áprilisban plágiumpert vesztettek Dan Brown és kiadója ellen, írja a BBC. A meghallgatás napja még nincs kitűzve, de feltehetően ez év végén vagy 2007 elején lesz.

Nem másolt

Michael Baigent és Richard Leigh azzal vádolják A Da Vinci-kód íróját, hogy 1982-ben kiadott, Szent Vér és Szent Grál című könyvükből (itthon Az Abbé Titka címmel jelent meg) vette az ötletet saját könyvéhez. Mindkét könyv azzal a feltevéssel foglalkozik, hogy Jézusnak és Mária Magdolnának született egy gyermeke, így Krisztus vérvonala napjainkban is létezik.

Az áprilisi végzésben azonban a londoni bíróság megállapította: Dan Brown használta ugyan forrásként a másik könyvet saját regénye bizonyos részeinek megírásához, de közvetlenül és kiterjedten nem másolt abból.

A Da Vinci-kódból világszerte negyvenmillió példány, a Szent Vér és a Szent Grálból körülbelül kétmillió kelt el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?