Hétfőn dedikál Budapesten a Pink Floyd dobosa

2006.02.20. 11:21
2006. február 20-án, délután 16:30-tól a budapesti Bahnhof Music Clubban dedikálja nagyméretű zenekartörténetét Nick Mason, a Pink Floyd dobosa. Az októberben megjelent könyv első kiadása elfogyott, a második a napokban érkezett meg Angliából.

Nick Mason, a Pink Floyd dobosa 2006. február 20-án 16:30-tól a budapesti Bahnhof Music Clubban (Nyugati tér) dedikálja Inside Out - Kifordítva (A Pink Floyd története) című könyvét. Az első kiadásban megjelent kötetek elfogytak, a második kiadás napokkal ezelőtt érkezett meg Angliából, a könyv 20 százalékos kedvezménnyel megvásárolható lesz a dedikálás helyszínén is. A dedikálásra rendelkezésre álló idő rövidsége (két óra) és a várhatóan nagy érdeklődés miatt a szervező kéri, hogy mindenki csak könyvet hozzon dedikáltatni.

Ritka darabok

A zenekartörténet 2005 októberében jelent meg a Rock Hard gondozásában. A magyar verzió az angol kiadással szemben nem zárul le a Division Bell-turnéval, hanem a 2005-ös Live8 koncerten való szerepléssel is kiegészült.

Nick Mason az egyetlen, aki végig részese volt a Pink Floyd negyvenéves történetének. A dobok mögül az együttes életének minden szakaszát végig tudta követni: a késő hatvanas éveket, amikor a londoni underground kedvencei voltak, Syd Barrett állapotának romlását és távozását, a klasszikus Floyd-hangzás kialakulását, a Dark Side Of The Moon világra szóló sikerét, az együttesen belüli feszültségek és problémák növekedését, a szakítást Roger Watersszel és a David Gilmourral közös döntést, hogy hírnevüket kockára téve Pink Floyd néven folytatják a munkát. Terjedelmes fénykép- és grafikagyűjteményének sok különösen ritka darabja ebben a könyvben jelenik meg először. A történetet Mason szubjektív kronológiája egészíti ki.