Pilótaként mentett az Iron Maiden-énekes

2008.09.15. 14:45
Bruce Dickinson ismét segített a bajban repülőpilótaként.

Az Iron Maiden énekese, Bruce Dickinson honfitársai segítségére indult, miután a harmadik legnagyobb brit utazási iroda csődbe ment, és utasait nem tudta hazaszállítani. Dickinson a Monarch Airlines Boing 757-es gépét vezette Londonból Egyiptomba a Vörös tenger melletti Sharm el-Sheikhbe, és utasokkal telve vissza a Gatwick reptérre. Az énekes a görög Kos szigetéről is segített hazajuttatni kint rekedt utasokat.

Bruce Dickinson munkában

Az XL Leisure elnevezésű utazási iroda múlt pénteken jelentett csődöt, emiatt összesen 85 000 utasa rekedt kint külföldön. Az ötven éves Dickinson szerint a kárvallottak ki voltak akadva, de összességében nagyon nyugodtan viselkedtek.

„Csak a dolgomat tettem” – szerénykedett Bruce a The Mail on Sunday lapnak - „engem is behívtak segíteni, mint sok másik pilótát”. A csodálatos Bruce Dickinson kilenc éve főállásban dolgozik az Astraeus brit légitársaságnál az Iron Maidenben való frontemberkedés mellett. A mentésre ezúttal azért ülhetett át másik társaság gépébe, mert éppen szabadságon volt az Astraeustól. Legtöbbször a turnéállomásokra is Dickinson viszi az együttes Ed Force One elnevezésű gépükön. A frontember tűrőképességét egyes vélekedések szerint annak is köszönheti, hogy régen nemzetközi szintű vívó volt.