Árpád
-2 °C
3 °C

Pályázni lehet a kulturális javak digitálizálására

2002.11.19. 16:14
November 22-éig adhatják le pályázatukat a nemzeti kulturális értékeink digitális megörökítésére vállalkozó jelentkezők az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnál.
Az anyaországi és a határon túli magyarság, valamint a hazai nemzeti kisebbségek kulturális javainak digitális rögzítésére fordítható minisztériumi támogatás összértéke 1 milliárd forint, amelyet több területen osztanak szét.

A digitális kultúra program keretében magyarországi levéltárak, országos, szak-, megyei, területi és tematikus múzeumok, valamint egyházi gyűjtemények pályázhatnak az intézményekben őrzött, illetve az intézmények kezelésében lévő nemzeti kulturális javak, maradandó értékű iratok elektronikus feldolgozására, internetes megjelenítésre alkalmas digitális változatának megvalósítására.

A minisztérium továbbá új kiadványok megjelentetésén keresztül kívánja elősegíteni a digitális kultúra térnyerését olyan nonprofit szervezetek, költségvetési és felsőoktatási intézmények támogatásával, amelyek már rendelkeznek ilyen témájú írásos anyagokkal vagy műsorokkal.

Magyarországon bejegyzett civil, valamint nonprofit szervezetek pályázhatnak a határon túli magyarok és a magyarországi nemzeti kisebbségek kultúrájának digitalizálását segítő programra, valamint a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának fejlesztését célzó kezdeményezések elektronikus vagy nyomdai úton történő publikálására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?