Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Ufó és műanyag fotel a dizájnbuszmegállóban

2006.09.29. 16:26
New York után Budapesten is berendeztek egy buszmegállót dizájnbútorokkal; az "igényesebb környezet fontosságát" hangsúlyozó megállót a politikai helyzetre való tekintettel biztonsági őr vigyázza.

Kaptuk az infót, hogy pénteken nyit a dizájnbuszmegálló, ami meg mi a franc már megint, tehát nézzük meg. A hivatalos szöveg szerint két lakberendezőbolt, a be light! design (így, kisbetűvel) és a Pointzero összefogásából született a kezdeményezés, mellyel "az igényesebb környezet fontosságára" szeretnék felhívni a figyelmet.


Nézze meg képeinket!

A gyakorlatban mindez nem más, mint a Clark Ádám téri 86-os busz megállója plusz műgyep, három műanyag fotel, és két ikeás lámpa. Az ötletet amúgy onnan lopták, hogy a New York-i dizájnhét alkalmával az IKEA több buszmegállót is berendezett a bútoraival. Gerendássy Judit a Pointzerótól elmondta, hogy tekintettel a politikai helyzetre, biztonsági őrt is állítottak a buszmegállóhoz, akit egyébként arra is megkértek, hogy mindenkit bátorítson a berendezési tárgyak használatára. Megjegyzi, hogy New Yorkban bezzeg nem kellett biztonsági őr.


Klikk!

A sajtótájékoztató a megálló melletti boltokban zajlik, ahol minden annyira hatvanas évekbeli ufóműanyag, hogy félek, eltörök valamit szendvicsezés közben. A hivatalos megnyitó péntek este hatkor lesz, koktéllal és jégszobrászattal, csütörtökig pedig mindkét üzlet szakmai programokkal várja az érdeklődőket.

Helyreigazítás
Markaly Gábor, a Pointzero munkatársa kérésére csatoljuk az alábbi helyreigazítást:

"Kolleganőnk valóban említette a buszmegállóra felügyelő biztonsági őr szükségességét, ám az okokban nem politikai helyzetre, hanem a nemrégiben sok rongálással lezajlott "cow-parade" utcai kiállítás szomorú tapasztalataira hivatkozott."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?