Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Ufó és műanyag fotel a dizájnbuszmegállóban

2006.09.29. 16:26
New York után Budapesten is berendeztek egy buszmegállót dizájnbútorokkal; az "igényesebb környezet fontosságát" hangsúlyozó megállót a politikai helyzetre való tekintettel biztonsági őr vigyázza.

Kaptuk az infót, hogy pénteken nyit a dizájnbuszmegálló, ami meg mi a franc már megint, tehát nézzük meg. A hivatalos szöveg szerint két lakberendezőbolt, a be light! design (így, kisbetűvel) és a Pointzero összefogásából született a kezdeményezés, mellyel "az igényesebb környezet fontosságára" szeretnék felhívni a figyelmet.


Nézze meg képeinket!

A gyakorlatban mindez nem más, mint a Clark Ádám téri 86-os busz megállója plusz műgyep, három műanyag fotel, és két ikeás lámpa. Az ötletet amúgy onnan lopták, hogy a New York-i dizájnhét alkalmával az IKEA több buszmegállót is berendezett a bútoraival. Gerendássy Judit a Pointzerótól elmondta, hogy tekintettel a politikai helyzetre, biztonsági őrt is állítottak a buszmegállóhoz, akit egyébként arra is megkértek, hogy mindenkit bátorítson a berendezési tárgyak használatára. Megjegyzi, hogy New Yorkban bezzeg nem kellett biztonsági őr.


Klikk!

A sajtótájékoztató a megálló melletti boltokban zajlik, ahol minden annyira hatvanas évekbeli ufóműanyag, hogy félek, eltörök valamit szendvicsezés közben. A hivatalos megnyitó péntek este hatkor lesz, koktéllal és jégszobrászattal, csütörtökig pedig mindkét üzlet szakmai programokkal várja az érdeklődőket.

Helyreigazítás
Markaly Gábor, a Pointzero munkatársa kérésére csatoljuk az alábbi helyreigazítást:

"Kolleganőnk valóban említette a buszmegállóra felügyelő biztonsági őr szükségességét, ám az okokban nem politikai helyzetre, hanem a nemrégiben sok rongálással lezajlott "cow-parade" utcai kiállítás szomorú tapasztalataira hivatkozott."