Felszámolási eljárás indult az Eötvös Cirkusz ellen

2008.01.04. 11:30
A néhai Eötvös Gábor cirkuszának üzemeltető cégét elkezdték felszámolni, de még negyven napig jelentkezhetnek a hitelezők, ha meg akarják menteni.

Felszámolási eljárás indult az Eötvös Cirkusz, Produkció és Varieté Művészeti, Kulturális és Manager Kft. ellen december 27-én, írta a Napi Gazdaság a Cégközlönyre hivatkozva.

Eötvös Gábor

Eötvös Gábor zenebohóc, artista, Jászai Mari-díjas érdemes művész 1921. június 28-án született . "Van másik" című zenebohócszámával bejárta a világot, több mint harminc országba jutott el. Európán kívül többek között az USA-ban, Dél-Amerikában, Japánban és Ausztráliában is nagy sikerrel szerepelt. A példaképe Charlie Chapiln volt, és azt is megérhette, hogy Chaplin gratulált neki. A Magyar Artistaművészek Egyesületének tiszteletbeli elnöke volt. 1991-ben megkapta a Magyar Köztársaság Csillagrend kitüntetést.

A Fővárosi Bíróság az LQD Pénzügyi és Gazdasági Szakértő Kft.-t jelölte ki a cég felszámolójának.

Az Eötvös család tagjainak tulajdonában lévő, 4 millió forint jegyzett tőkéjű cég ügyvezetője Eötvös Tibor, aki a "Van máááásik" mondatáról világszerte ismert zenebohóc, Eötvös Gábor fia. Az Eötvös Cirkuszt Eötvös Gábor alapította.

A Blikk pénteki cikkéből kiderül, hogy negyven napjuk van a cég hitelezőinek, hogy bejelentkezzenek, illetve hogy az Eötvös-társulat anyagi problémái nem új keletűek. Unokatestvére, Eötvös György, a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. művészeti vezetője elárulta nekik, hogy a cirkusz már legalább három éve nem létezik.

Eötvös Tibor, a cirkusz jelenlegi igazgatója a Borsban nyilatkozik arról, hogy a cirkusz nem szűnt meg, csak nagyon rossz anyagi helyzetben van, és olcsó produkciókkal nem akarnak a közönség elé állni. Az igazgató azonban még reménykedik, hogy nincs minden veszve, és a bulvárlap szerint egy látónál is járt, aki szerint minden rendben lesz.