Natália
1 °C
7 °C

Topon a Javított Kiadás

2002.06.04. 13:51
A könyvhétre jelenik meg Esterházy Péter Javított Kiadás című művének második kiadása. A könyv megjelenése hetében egyből a Libri könyváruház eladási toplistájának élén kezdett. Bár a könyvet megjelentető Magvető Kiadó még nem rendelkezik konkrét forgalmi adatokkal, az eddigi visszajelzések szerint megközelítőleg tizenötezer példányban már elkelt.
Tíz nappal ezelőtti adatok szerint a Librihez bizományba kiadott hatezer példány kétharmada elkelt - mondta el az Index érdeklődésére János Rozália, a Magvető terjesztési vezetője. A megjelenéstől a mai napig 4530 példányban adtuk el a Javított Kiadást - erősítette meg János értesüléseit a Libri beszerzési osztálya.

Második kiadás

Az egész piacot átfogó pontosabb adatokkal azonban csak az Ünnepi Könyvhét után tud szolgálni a kiadó. Mivel a Libri nagyjából harminc százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, János becslése szerint eddig tizenötezer példányban kelhetett el a Javított Kiadás.

A könyvhétre egyébként elkészül a mű második kiadása is - mondta el a terjesztési vezető, aki elmondta, a könyvhéten sajét standjukon is árulni fogják a művet, ott tudják igazán felmérni a keresletet. Esterházy előző könyve, a kiugró sikerű Harmonia Caelestis eddig hatvanháromezer példányban kelt el - mondta el János.

Újra kiadják a Harmonia Caelestist is

A Harmonia Caelestis hét kiadásban jelent meg eddig, első megjelenése szintén a könyvhét előtt volt, a könyvhét végéig húszezer példányban fogyott el a regény - azaz nagyjából hasonló eladási mutatókkal rendelkezik a két mű. A Javított Kiadás második kiadásával egy időben megjelenik a Harmonia Caelestis nyolcadik kiadása is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?