Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lehet, hogy életveszélyes az Erkel Színház

2006.09.05. 14:12
Újabb statikai vizsgálatok után dől el, hogy egyáltalán elindulhat-e az új évad az Operaház alá tartozó színházban.

Az épület állapota miatt nem tudja megkezdeni az új évadot szeptember 15-én az Erkel Színház - jelentette be a Magyar Állami Operaház keddi évadnyitó társulati ülésén Vass Lajos miniszteri biztos.

A dalszínház ideiglenes vezetője elmondta, hogy új statikai vizsgálatot rendelt el, egy-másfél héten belül dől el, hogy bizonyos munkálatok elvégzése után elkezdhetik-e egyáltalán ott az évadot, vagy életveszély miatt be kell zárni a színházat.


Egy előpályázati látványterv, az Erkel Színház átépítésére

Vass Lajos hangsúlyozta: ha el is indul az évad az Erkel Színházban, a felújítás előtt ez kell, hogy legyen az intézmény utolsó szezonja.

Beszámolt arról is, hogy az Opera esetében az APEH elnöke három havi járulékfizetést átütemezett a jövő évre a pénzügyminiszter jóváhagyásával és a kulturális tárca garanciavállalása mellett, és a jövő héten lezárul a létszámleépítés előkészítésére irányuló folyamat