Árpád
-2 °C
3 °C

Kilakoltathatják Faludyt

2002.08.30. 23:17
A XIII. kerületi önkormányzat felszólította a 92 éves Faludy Györgyöt, hogy fizessen bérleti díjat vagy vegye meg azt a lakást, amelyet Göncz Árpád volt köztársasági elnöktől kapott 8 éve - értesült a Tények. Az önkormányzat nyilvántartásában nem találják ugyanis az ajándékozási okiratot.
A nemrégiben harmadszorra is megnősült Kossuth-díjas költő mélyen megdöbbent, amikor kiderült, hogy nem maradhat tovább a mostani feltételekkel a nemzet ajándékaként kapott Szent István körúti lakásban. A lakást 1994-ben nagy ünnepség keretében kapta Göncz Árpád akkori köztársasági elnöktől.

A költő attól fél, hogy az utcára kerülhet

- Nagy ünnepség volt itt, Göncz Árpád, képviselők, és mindenki ivott egymás egészségére. Nyolc éve élek ebben a lakásban, és eddig semmi baj nem volt - nyilatkozta a költő a tv2 Tények című műsorának. Faludy nem tudná megvenni a lakást és a bérleti díjat sem tudná kifizetni. A költő attól tart, hogy ha valaki nem jár közben az érdekében, akkor fiatal feleségével együtt az utcára kerülhet.

A volt köztársasági elnök büszke arra, hogy annak idején segített a frissen hazatelepült Faludy Györgynek lakáshoz jutni, azt azonban már nem követte figyelemmel, hogy született-e az ajándékozásról bármilyen hivatalos dokumentum. Göncznek még arról sincsenek információi, hogy örök- vagy bérlakás-e a XIII. kerületi ingatlan.

Nem találják az ajándékozási iratot

Az önkormányzat szerint egyszerűen elfelejthették írásban megörökíteni a költő felé tett gesztust, de ettől még nem maradhat minden a régiben. Sinka József Márton, a kerület jegyzője szerint ezt Göncz Árpádnak és Demszky Gábornak kellett volna intéznie, az önkormányzat szerint azonban ez nem történhetett meg, mivel erről nem találnak semmilyen dokumentumot. A jegyző szerint az önkormányzatnak ebben a helyzetben nem volt más választása, mint helyreállítani a jogrendet, és felszólítani a költőt arra, hogy vegye meg vagy bérelje az önkormányzattól az ingatlant.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?