Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kell költöznie Faludy Györgynek

2002.08.31. 20:44
Demszky Gábor minél hamarabb szeretné tisztázni Faludy György lakásának jogviszonyát, ezért hétfőn kezdeményezi a XIII. kerületi polgármesternél, hogy orvosolják a problémát. A polgármester elmondta: a költő otthona körüli problémát az okozta, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásba Faludy György bejelentette a feleségét, de semmiképpen nem akarják kilakoltatni.
A főpolgármester közleménye szerint Demszky Gábor nyolc évvel ezelőtt, Göncz Árpádhoz hasonlóan közvetítő szerepet vállalt annak érdekében, hogy Faludy György megfelelő lakást kapjon Budapesten. A közlemény hozzáteszi: ezután ajánlott fel a XIII. kerületi önkormányzat egy lakást a költőnek. - A főpolgármester most szívesen segít abban, hogy a tarthatatlan helyzet minél hamarabb megoldódjon - zárul a közlemény.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere szombaton úgy nyilatkozott, semmi sem veszélyezteti Faludy György lakhatását. A polgármester elmondta: a költő otthona körüli problémát az okozta, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásba Faludy György bejelentette a feleségét. Tóth József hozzátette: az ebből fakadó jogi rendezést a XIII. kerületi vagyonkezelő rt. vállalja.

- Nagyra becsüljük, tiszteljük Faludy Györgyöt, akinek a lakhatását senki és semmi nem veszélyezteti - mondta Tóth József. Jelezte: a jövő héten találkozót kezdeményez Demszky Gáborral a lakás tulajdonviszonyainak rendezéséről.

Mint arról több napilap beszámolt, a XIII. kerületi önkormányzat és Faludy György Kossuth-díjas költő közötti bonyodalom abból adódott, hogy nem rendezték annak a lakásnak a tulajdonviszonyait, melyben a költő él. Faludy György többször emigrált, majd 1989-ben települt haza.