Auguszta
-7 °C
0 °C

Nemzetközi fesztiválokon a fiatal filmesek

2002.08.27. 18:46
Kísértések, Szép napok, Hukkle a Föld körül.
Montrealban, Torontóban, valamint San Sebastianban - három rangos nemzetközi filmfesztiválon - versenyeznek magyar alkotók művei az elkövetkező hetekben.

A Montreali Filmfesztiválon Kamondi Zoltán Kísértések című filmje szerepel a hivatalos versenyprogramban. A szeptember 2-áig tartó rendezvénysorozaton Gulyás Gyula Fény hull arcodra című filmjét is műsorra tűzik, a film tengerentúli premierjeként. Három nappal később Torontóban kezdődik nemzetközi filmfesztivál, két magyar filmmel a programban. Mundruczó Kornél és Pálfi György az idei magyar filmszemlén megosztva nyerte el a külföldi kritikusok Gene Moskowitz-díját. Mindkét alkotó meghívást kapott Torontóba.

Mundruczó Kornél filmje, a Szép napok az Ezüst Leopárddal, a legjobb elsőfilmes díjjal alapozta meg a nemzetközi filmvilág érdeklődését, Locarnóban. A Szép napok látható lesz többek között a chicagói, az edinburghi és a denveri filmfesztiválokon is.

Pálfi György, Hukkle című munkáját - amely az idei filmszemlén a legjobb első film díját nyerte el - a torontói bemutatót követően európai premierként, a szeptember 19-én kezdődő 50. San Sebastian-i filmfesztiválon vetítik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!