Meghalt Flipper Öcsi

2008.11.26. 09:33
Kedden éjjel háromnegyed 12-kor a Fejér megyei Szent György Kórházban életét vesztette a 46 éves Flipper Öcsi, polgári nevén Jeszenszky Béla Tibor a stop.hu információi szerint.

A zenész életéért hetek óta küzdöttek a kórház dolgozói, állapota javulni látszott, de szervezete kedd éjjel feladta a küzdelmet. Temetéséről később intézkednek - írja még a stop.hu.

Forrás: RTL Klub

A Hungária egykori énekese, a Step együttes frontembere egy hónapja került a székesfehérvári kórházba. Néhány közeli barátja szanatóriumban kezeltette volna, ezt azonban nem vállalta. Többször volt az intenzíven, de az elmúlt napokban jelentősen javult az állapota, így nem volt szükség gépi lélegeztetésre sem. A kórházi kezelés során súlyos belső szervi problémákra derült fény, amit az orvosok igyekeztek helyreállítani. A stop.hu nem hivatalos információi szerint belső vérzés vezetett a halálához.

Flipper Öcsi haláláról szóló hírt az Indexnek hivatalosan sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a kórház, mert a hozzátartozóktól nem kaptak felhatalmazást, hogy bármiféle információt közöljenek a zenész állapotáról.

Flipper Öcsit az első sajtóinformációk szerint alkoholmérgezéssel kezelték. Később azt is tudni lehetett, hogy orvosai nem elsősorban ezzel a problémával, hanem korábbi életmódjából adódó egészségügyi gondok miatt ápolják. A 46 éves zenész hosszú ideje folytatott küzdelmet az alkoholizmussal. 2006-ban be is jelentette, hogy már nem iszik.

Dunaújvárosban született

1962. május 29-én született Dunaújvárosban. Négy évvel később a család Budapestre költözött. Gyermekkorában dobolt és csellózni tanult. Az éneklést olyan tanároktól sajátította el, mint Sík Olga és Domahidy László.

1982-ben lett a Hungária zenekar tagja. Az Aréna című albumon mutatkozott be a Flipper című dalban. 1983-ban, miután feloszlott a Hungária, a Dolly Roll tagja lett: az Arrivederci Amore és a Gina számokon kívül olyan dalokat jegyzett, mint a Link a lány, a Si-bap-bap-du-bap, Kolibri Panzió, Bossa Nova Senorita és az Oh-la-la.

1987-ben Zsoldos "Dedy" Gáborral együtt kiléptek a Dolly Rollból. Kisszabó Gáborral, az Első Emelet basszusgitárosával megalapították a Step együttest. Itt játszott még Fehér Attila (gitár) és Popper Péter (billentyűs hangszerek). 1989-ben kilépett az együttesből- 1991-ben jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. Két évvel később újabb albummal - Más leszek én - jelentkezett. 1998-ban az újra összeállt Dolly Roll zenekarral lépett fel. Néhány év kihagyás után 2001-ben tért vissza a Tedd a szívedre a kezed című albummal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport