Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ma nyílik a FÜ üvegkiállítása

2003.11.04. 13:45
A frissen diplomázott művészek Kapocs című kiállítását ma nyitják meg a Kálmán utcai galériában. A Fiatal Üvegművészek Egyesületének (FÜ) 13 tagja a bárdudvarnoki üvegműves alkotótelepen fújta a bemutatásra kerülő tárgyakat.
A Somogy megyei Bárdudvarnok Goszthony kúriájában, augusztusban tartott Nemzetközi Üvegszimpozionon készült alkotások közül 18-20 üvegpalsztikát állítanak ki "inkább hatásos, mint zsúfolt" jelmondattal - tákékoztatta az Indexet az egyik FÜ tag, Lendvai Péter.

"A kiállítást és az ünnepélyes megnyitót a FÜ szervezi, a beszédet az egyesület elnöke Polyák János üvegtervező művész tartja meg. A tárlatot 'Sigmond Géza Ferenczy Noémi-díjas üvegművész ajánlja" - mondta a FÜ tag.

Lendvai elmondása szerint az Iparművészeti Egyetemen frissen diplomázottakból áll a FÜ, aminek minden tagja szerepel a kiállításon. Zárásként felsorolta a teljes névsort: Pallós Kornélia, Horváth Zsófia, Szántó Tamás, Horváth Balázs, Sípos Balázs, Kis Aba Regő, Kondor Edit, Gáspár György, Knuckel Zoltán, Baróthy Anna, Marosi Károly, Néma Júlia.

Kapocs:
Budapest, V. ker.
Kálmán Imre u. 16.
megnyitó: 18.00