Kiszivárgott az új Guns 'N Roses-lemez első száma

2007.02.21. 11:42
Az Idolator blog meg nem nevezett forrásból hozzájutott egy új Guns-számhoz, ami a csaknem egy évtizede készülő Chinese Democracy első kislemezdala lehet.

Felkerült az internetre egy új, már készre kevert Guns N' Roses-szám, a dalt meg nem nevezett forrásra hivatkozva az Idolator című blog közölte. A blog szerint ez lehet az új album első kislemezdala.

A csaknem egy évtizede készülő új albumról, a Chinese Democracyról már szivárogtak ki demofelvételek korábban (a Betteren kívül még három, Catcher In The Rye, I.R.S. és There Was a Time címekkel), de a Better mostani verziója az első, ami úgy hangzik, mintha készre kikeverte volna egy producer. A Rolling Stone magazin szerint az album végső keverését Andy Wallace végzi/végezte. Az új albummal már megjelenése előtt rekordott döntött a GNR: 13 millió dolláros (2,5 milliárd forint) költségével az eddigi legdrágább kiadatlan lemeznek számít.


Axl Rose-zal valami nincs rendben

Ahhoz a pletykához, hogy a Better lehet az első kislemezdal, annyit érdemes hozzátenni, hogy a számot a Wikipedia szerint egy 2006 októberében az interneten futattott Harley Davidson-reklámhoz már felhasználták, így elképzelhető, hogy ez a változat csupán az ahhoz készült stúdiófelvétel.

Újra összeáll az eredeti Guns?

Az is elképzelhető, hogy a Guns eredeti felállásában fog újra egyesülni, csatlakozva a napjainkban tapasztalható legendás retrózenekarok újraegyesülési lázához (Van Halen, Police). A Steven Adler (aki 1985-1990-ig volt dobosa a Gunsnak) Myspace-oldalára felkerült interjú szerint ugyanis Axl Rose és Adler elásták a csatabárdot. Az alkoholproblémákkal küzdő Axl a többi GNR-taggal való szakítás után új felállással turnézik, de megesett már, hogy vendégszereplést vállalt velük egy másik régi tag, Izzy Stradlin, akit a Use Your Illusion megjelenése táján váltott Gilby Clark. Az újraegyesülés lehetőségéről Adler nyilatkozott, elképzelhetőnek tartotta, hogy újra játszik majd ő, Slash, Axl, Izzy és Duff (McKagan), azaz az ős-GNR.

A Guns 'N Roses mostani felállásával - ami Budapesten is játszott -, már be is jelentette a 2007-es világkörüli turnéját. Japántól Új-Zélandig mindenütt fel fognak lépni a hetven állomáson.