Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszivárgott az új Guns 'N Roses-lemez első száma

2007.02.21. 11:42
Az Idolator blog meg nem nevezett forrásból hozzájutott egy új Guns-számhoz, ami a csaknem egy évtizede készülő Chinese Democracy első kislemezdala lehet.

Felkerült az internetre egy új, már készre kevert Guns N' Roses-szám, a dalt meg nem nevezett forrásra hivatkozva az Idolator című blog közölte. A blog szerint ez lehet az új album első kislemezdala.

A csaknem egy évtizede készülő új albumról, a Chinese Democracyról már szivárogtak ki demofelvételek korábban (a Betteren kívül még három, Catcher In The Rye, I.R.S. és There Was a Time címekkel), de a Better mostani verziója az első, ami úgy hangzik, mintha készre kikeverte volna egy producer. A Rolling Stone magazin szerint az album végső keverését Andy Wallace végzi/végezte. Az új albummal már megjelenése előtt rekordott döntött a GNR: 13 millió dolláros (2,5 milliárd forint) költségével az eddigi legdrágább kiadatlan lemeznek számít.


Axl Rose-zal valami nincs rendben

Ahhoz a pletykához, hogy a Better lehet az első kislemezdal, annyit érdemes hozzátenni, hogy a számot a Wikipedia szerint egy 2006 októberében az interneten futattott Harley Davidson-reklámhoz már felhasználták, így elképzelhető, hogy ez a változat csupán az ahhoz készült stúdiófelvétel.

Újra összeáll az eredeti Guns?

Az is elképzelhető, hogy a Guns eredeti felállásában fog újra egyesülni, csatlakozva a napjainkban tapasztalható legendás retrózenekarok újraegyesülési lázához (Van Halen, Police). A Steven Adler (aki 1985-1990-ig volt dobosa a Gunsnak) Myspace-oldalára felkerült interjú szerint ugyanis Axl Rose és Adler elásták a csatabárdot. Az alkoholproblémákkal küzdő Axl a többi GNR-taggal való szakítás után új felállással turnézik, de megesett már, hogy vendégszereplést vállalt velük egy másik régi tag, Izzy Stradlin, akit a Use Your Illusion megjelenése táján váltott Gilby Clark. Az újraegyesülés lehetőségéről Adler nyilatkozott, elképzelhetőnek tartotta, hogy újra játszik majd ő, Slash, Axl, Izzy és Duff (McKagan), azaz az ős-GNR.

A Guns 'N Roses mostani felállásával - ami Budapesten is játszott -, már be is jelentette a 2007-es világkörüli turnéját. Japántól Új-Zélandig mindenütt fel fognak lépni a hetven állomáson.