Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik a Keresztapa-regény?

2002.10.28. 09:42
Írót keres a világhírű Keresztapa-filmek alapjául szolgáló regény folytatásához egy könyvkiadó.
A Bertelsmann médiabirodalomhoz tartozó Random House könyvkiadó írót keres Mario Puzo világhírű regényének folytatásához, adta hírül a BBC. A kiadó nagy irodalmi ügynökségeknél jelentkezett az igénnyel.

"Muszáj folytatni"

Jonathan Karp, Puzo egykori szerkesztője, a Random House alelnöke, a BBC-nek elmondta, hogy olyan szerzőt keresnek, aki "eredeti, művészi és szórakoztató" formában képes folytatni a művet. "Ez egy mitikus család, nagyszerű karakterekkel - egyszerűen muszáj folytatni" - nyilatkozta.

Mítoszköd a könyv körül

A jelöltnek nem lesz könnyű dolga - vélik a szakértők-, hiszen ma már másképp tekintenek az emberek a maffiára, mint 20-30 évvel ezelőtt. A tehetséges és szerencsés írónak ezen kívül meg kell szabadulnia a kultikus könyvhöz és a belőle készült filmekhez tapadó számos klisétől. Egy Puzo-szakértő szerint például - a legendákkal ellentétben - az olasz író nem ismerte a Cosa Nostra belső működését, mégis sokan elfogadták az általa leírt romantikus képet. A kutató szerint manapság az emberek már többet tudnak a maffia hétköznapjairól, és nem biztos, hogy elfogadják ezt az idilli leírást.

A könyv csak a után lett bestseller

Az először 1969-ben megjelent 'Keresztapa' valójában csak azután lett bestseller, hogy Francis Ford Coppola a könyvet felhasználva elkészítette azonos című világhírű filmjét. Az 1972-ben bemutatott legendás produkciót, melyben olyan színészek szerepelnek, mint Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton és Robert Duvall, összesen 11 kategóriában jelölték Oscar-díjra. Végül csak 3-at nyert el - köztük a legjobb forgatókönyvnek járót, melyet Coppola és Puzo vehettek át. Az olasz származású író a Keresztapa 2. forgatókönyvéért szintén elnyerte az amerikai filmakadémia aranyszobrát.

Bár nincs mindenki meggyőződve a sorozat folytatásának sikeréről, - a BBC úgy tudja, hogy - egy filmstúdió már jelentkezett az új Keresztapa-regény megfilmesítésére.