Elhunyt a Righteous Brothers egyik tagja

2003.11.06. 23:22
Szerdai fellépése előtt elhunyt Bobby Hatfield amerikai énekes, a "kékszemű soul" művelője, az Unchained Melody és a You 've Lost That Lovin' Feeling című dalokkal világsikert elérő Righteous Brothers duó tagja.
A hatvanhárom éves művész álmában hunyt el. Hatfield holttestét mindössze fél órával azelőtt találták meg szállodai szobájában, hogy a kettős fellépett volna a Western Michigan Universityben lévő Miller Auditoriumban, közölte Dave Cohen menedzser. Halálának oka egyelőre nem ismert.

Hatfield a nap jó részét átaludta, este hat órára kért telefonébresztést, és miután erre nem reagált, a szálloda személyzetének tagjai behatoltak szobájába.

Hatfield Bill Medley-vel 1962-ben kezdett együtt játszani The Paramours együttes néven. Első lemezüket, a Right Now! című albumot negyven évvel ezelőtt jelentették meg Righteous Brothers néven.

Zenéjük alapvetően popzene, különlegessége az volt, hogy szép számmal vették át fekete szerzők dalait. Az általuk játszott zenét ezért "kékszemű soul"-ként emlegették.

Több tucat albumuk jelent meg az elmúlt évtizedekben. Az 1964-ben kiadott You 've Lost That Lovin' Feeling című daluk listát vezetett, akárcsak a Soul and Insoiration és az Unchained Melody is, ez utóbbi Grammy-jelölést is kapott.