Jenő
-3 °C
6 °C

Héttornyú hotelt építenek Esztergomban

2008.04.24. 14:03
Esztergom vezetősége elfogadta a MŰPA tervezőjének, Zoboki Gábornak terveit, melyekből két-három év múlva több milliárd forintból épül majd egy hatcsillagos hotel a város Prímás-szigetén.

Az esztergomi Prímás-sziget nyolc és fél hektáros területére 230 szobás, hatcsillagos hotelt tervezett a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a Művészetek Palotája Prima Primissima-díjas tervezője, Zoboki Gábor.

Nézzen látványterveket!

Esztergom városának képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta a maketten is bemutatott terveket. A sziget természetes környezetébe illesztve hét lakótorony épülne, mellette több, földszintes kiszolgálóegység. Itt konferenciaközpont, fürdő, valamint gyógyászati és kezelési centrum kapna helyet. A Prímás-szigeten a természet megvédése mellett meg kellett oldani a létesítmény árvízvédelmét. Zoboki Gábor tervező elmondta, területet önálló magasparttal óvják majd az áradásoktól. Az építmény a gátrendszertől függetlenül áll majd a szigeten, árvízkor pedig úszik a Dunán.

Az épületegyüttest kívül-belül különleges kövekkel burkolnák és a folyó közelségét kihasználva úgy biztosítanák az épületek klímáját, hogy a hagyományos légkondicionálással járó, egészségre ártalmas légmozgást elkerüljék. A tervezett hotel 2-3 év múlva épülhetne fel, több milliárd forintos költséggel. Az önkormányzat jelenleg is tárgyal a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-vel arról, hogy a társaság milyen feltételekkel venne részt a beruházásban - mondta el Esztergom sajtófelelőse az MTI-nek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?