Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Hasselhoff: Részt vettem a berlini fal ledöntésében

2004.01.29. 17:25
David Hasselhoff úgy véli hiányzik fényképe a berlini fal leomlásának emléktárgyait tartalmazó múzeumi gyüjteményből. Az előadóművész a múzeum kuratóriumánál emelt panaszt az eljárás ellen.
A színész, producer, popzenész, aki jelenleg a Knight Rider tévésorozat moziváltozatán dolgozik, azt állítja, hogy részt vett a vasbeton védvonal megrepesztésében, nyugat- és keletnémetország újraegyesítésében.

Hasselhoff a német TV Spielfilm magazinnak nyilatkozva hívta fel a figyelmet arra, hogy 1989-ben lélekben egyesítette a németeket, amikor a Brandenburgi Kapunál rendezett koncertjén több millió rajongónak előadta 'Looking for Freedom' című dalát.

Hasselhoff a falakon

Kereste a szabadságot
Az előadóművész szerint dala a fal mindkét oldalán megindította az embereket, bár elismerte, hogy a kelet-németek akkoriban alig értettek angolul. "Kissé szomorúnak találom, hogy nincs fotó arról, ahogy a Berlini Múzeum falairól lógok a Check-Point Charlie-nál" - fogalmazott.

"A fellépésem után csákánnyal estem a fal azon darabjainak, amelyeken volt a német zászló fekete, vörös, sárga színeiből. Egy nagy darabot megtartottam, a többit kollégáknak adtam a Baywatchban" - tette hozzá.

Ez nekik vicces

Hasselhoff közölte, nem érdekli, hogy az amerikaiak nevetségesnek találják, hogy Németországban népszerű, mert úgy érzi az második hazája.

"Sok amerikai viccelődik azon, hogy népszerű vagyok Németországban, de nekik fogalmuk sincs, hogy milyen gyönyörű Európa, hogy milyen gazdag a kultúrája, mennyi vidámság, melegség és gyerek van ott. Németországban több ezer virágot hoztak nekem a gyerekek."

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft