Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napsugaras jó éjszakát - posztumusz Hofi-lemez a Hungarotontól

2002.05.30. 21:22
Másfél hónappal Hofi Géza halála után a művész lemezeit kiadó Hungaroton Records Kft. megjelentette a humorista utolsó hangfelvételét; a Napsugaras jó éjszakát című lemezt csütörtökön mutatták be Budapesten a sajtó képviselőinek.
Mint Hollós Máté, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a felvételt az Élelem bére című műsor egyik utolsó előadásán, március 3-án rögzítették a Madách Kamarában.

A Hungaroton 1971-ben jelentette meg az első Hofi-lemezt, s azóta összesen 15 korong készült a művésszel. Hofi Géza személyében a Hungaroton Records az egyik legjelentősebb művészét veszítette el - mondta Hollós Máté.

A posztumusz lemez különlegességét az adja, hogy a felvétel azon előadások egyikén készült, amelyhez a választási kampány időszaka szolgáltatott témát a művésznek - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

A sajtóbemutatón a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész szerzőtársai arról beszéltek, hogy Hofira emlékezni - nyilván ő is ezt akarná - csak nevetve szabad, ez méltó hozzá.

Szenes Iván szavai szerint Hofihoz fogható humorista soha nem volt, és nem is lesz. "Ez ilyen egyszerű" - idézte Hofi Gézát.

Malek Miklós arra emlékezett, hogy a művész nehezen szembesült sikereivel. Véleménye szerint Hofi Géza mondanivalója örök, fontos, hogy mit, és mikor mondott.

Szólt arról is, hogy a művész halálának évfordulójára tervezik megjelentetni azt a kötetet, amelynek visszaemlékezéseiből kiderül, ki is volt valójában Hofi. A könyvben a humorista által írt feljegyzések is olvashatók majd.

A kötet kiadásából is részt vállaló Hungaroton Records Kft. tervei között szerepel a Hofi-lemezek gyűjteményes kiadása, illetve videofilm és DVD megjelentetése a Magyar Televízió archívumával összefogva.