Napsugaras jó éjszakát - posztumusz Hofi-lemez a Hungarotontól

2002.05.30. 21:22
Másfél hónappal Hofi Géza halála után a művész lemezeit kiadó Hungaroton Records Kft. megjelentette a humorista utolsó hangfelvételét; a Napsugaras jó éjszakát című lemezt csütörtökön mutatták be Budapesten a sajtó képviselőinek.
Mint Hollós Máté, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a felvételt az Élelem bére című műsor egyik utolsó előadásán, március 3-án rögzítették a Madách Kamarában.

A Hungaroton 1971-ben jelentette meg az első Hofi-lemezt, s azóta összesen 15 korong készült a művésszel. Hofi Géza személyében a Hungaroton Records az egyik legjelentősebb művészét veszítette el - mondta Hollós Máté.

A posztumusz lemez különlegességét az adja, hogy a felvétel azon előadások egyikén készült, amelyhez a választási kampány időszaka szolgáltatott témát a művésznek - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

A sajtóbemutatón a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész szerzőtársai arról beszéltek, hogy Hofira emlékezni - nyilván ő is ezt akarná - csak nevetve szabad, ez méltó hozzá.

Szenes Iván szavai szerint Hofihoz fogható humorista soha nem volt, és nem is lesz. "Ez ilyen egyszerű" - idézte Hofi Gézát.

Malek Miklós arra emlékezett, hogy a művész nehezen szembesült sikereivel. Véleménye szerint Hofi Géza mondanivalója örök, fontos, hogy mit, és mikor mondott.

Szólt arról is, hogy a művész halálának évfordulójára tervezik megjelentetni azt a kötetet, amelynek visszaemlékezéseiből kiderül, ki is volt valójában Hofi. A könyvben a humorista által írt feljegyzések is olvashatók majd.

A kötet kiadásából is részt vállaló Hungaroton Records Kft. tervei között szerepel a Hofi-lemezek gyűjteményes kiadása, illetve videofilm és DVD megjelentetése a Magyar Televízió archívumával összefogva.