Szilvia
5 °C
16 °C

Hofi Géza újra színpadon

2002.01.16. 23:50
Tavaly a VI. kerületi Fidesz-frakció megakadályozta Hofi Géza díszpolgárrá választását, de a népszerű humorista mégsem marad elismerés nélkül. Hofi több évtizedes munkáját a főváros Pro Cultura Urbis-díjjal ismerte el - tudta meg a Blikk.
Tavaly - a VI. kerületi Fidesz módosító indítványának köszönhetően - Hofi elesett a díszpolgári címtől. A jogszerűtlen döntésért a Fővárosi Közigazgatási Hivatal elmarasztalta a kerületet. Hofi Gézát azonban kárpótolja a csütörtökön átadandó Pro Cultura Urbis kitüntetés, amelyet Schiffer János főpolgármester-helyettestől vehet át. A kitüntetést két éve alapították, Budapest kulturális bizottsága ítéli oda minden évben, díjazottjai között van Jancsó Miklós rendező, Maurer Dóra művészettörténész, valamint - többek közt - Göncz Árpád is.

Október óta Hofi nem látható színpadon, de februártól újra látható és hallható lesz a Madách Kamarában. A humorista hetente kétszer lép majd fel.

Hofi Géza 1936-ban született, amatőr színészként kezdte pályáját. Parodistaként 1963 óta lép fel. 1969-ben szerződött a Mikroszkóp Színpadhoz, majd a hetvenes évek végétől a Madách Kamarában adta elő estjeit. Kétszeres Jászai-díjas, Déryné-díjas, 1998-ban köztársasági elnöki kitüntetésben részesült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?