A Fedél Nélkülben jelent meg az új Harry Potter

2005.12.07. 11:48
A Fedél nélkül című hajléktalanlapban jelent meg először magyarul Harry Potter és a félvér herceg első fejezete. A könyvet az Animus kiadó csak február 10-én jelenteti meg. Az újság hirtelen olyan sikeres lett, hogy utánnyomást kellett belőle rendelni.

Múlt csütörtökön jelent meg a Fedél nélkül című hajléktalanlap, amely elsőként közli az egyébként csak február 10-én megjelenő Harry Potter-sorozat hatodik kötetének első fejezetét.

Sikeres lett a lap

A lapszámból először 12 ezer darabot rendelt meg a Menhely Alapítvány, azonban abból a szerdai adatok szerint 11 ezer már elfogyott, úgyhogy újabb hétezer példányt rendeltek belőle a nyomdától - tudta meg az Index.

Az akció a magyar Animus kiadó ötlete volt. Céljuk nemcsak az volt, hogy a februárban megjelenő kötet példányszámát növeljék, hanem az is, hogy hajléktalan embertársaikat támogassák - írja a litera.hu.

Az ötlet egyébként nem új, Németországban az ötödik kötet első fejezete jelent meg az ottani hajléktalanújságban, amelyből az árusok a szokásos mennyiség sokszorosát adták el.

Minden pénzt megér

A kéthetente megjelenő újságot a hajléktalanok a Menhely Alapítvány átmeneti szállásán 15 forintért veszik a nyomdától, a vásárlók pedig annyit adnak érte, amennyit akarnak - nyilatkozta az Indexnek Kepe Róbert, az újság vezetője.

Az árusokat Budapesten a nagyobb kereszteződéseken kívül a Vörösmarty téren, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál biztos meg lehet találni. Jelenleg körülbelül kétszázan járják a Fedél Nélküllel az utcákat.

Kepe közölte, hogy az új Harry Potter csak ebben az egy lapszámban jelenik meg, a lap online kiadásában nem lesz olvasható.