Kiadják Thompson öngyilkosságról szóló feljegyzéseit

2005.09.08. 22:37
A Rolling Stone kiadja azt a naplót, amelyet a híres amerikai író, a gonzó újságírás fenegyereke a halála előtti napokig vezetett. A címe: A futballszezon vége.

"Nincs több játék, nincs több bomba, nincs több séta, nincs több vicc, nincs több úszás, 67." - írta Thompson a naplójába fekete tollal.

A bajnokság után

"Pont 17 évvel több, mint amennyit akartam. Unatkozom. Nem vicces többé, senkinek, 67. "Nyugalom, nem fog fájni" .

"A február kegyetlen volt számára" - nyilatkozta a Rolling Stones-nak Douglas Brinkley, Thompson hivatalos életrajzírója. "Mint NFL rajongónak a január az év fénypontja volt a Super Bowl miatt, de a február pont az ellentéte, halálosan unalmas".

Tűzijátékos temetés

Az író hamvait saját kívánságára egy ágyúból lőtték ki szét villájának kertjében Colorado államban. A temetésre a tűzijáték után, az újságíró öngyilkosságát követően pont fél évvel került sor.

A hamvakat szétszóró ágyú megépítését az a Johnny Depp finanszírozta, aki Thompsont alakította az író Félelem és reszketés Las Vegasban című regényéből készült filmben. Az ágyút egy több méter magas, ökölbe zárt kezet formáló vörös szoborba építették be, amely két ujjával a hold felé mutat.