Audiovizuális bakelitorgia

2002.10.01. 15:49
Egy tucatnyi lemezlovász és lemezborító-festmény - galériába oltott lemezkiadó-bemutatót rendeznek pénteken a MEO Kortárs Művészetek Házában.
'12 inch (12")' címmel mutatják be pénteken a MEO Kortárs Művészetek Házában Csiszér Zsuzsi festőművész tizenkét, lemezborítók ihlette festményét. A kiállítás megnyitója egy új lemezkiadó bemutatkozása is egyben: az Izillistening Records 12 dj-t - köztük Palotai, Infra Gandhi, Jutasi, Titusz, Izil és a német Mo' Horizons zenei alapját szolgáltató két dj - hívott meg a galéria-kiadó-premierre.

Izil - a Tilos Rádió és az Est Fm egykori, valamint a Cha-cha-cha klub jelenlegi dídzséje, egyben a kiadó alapítója - szerint az audiovizuális kiállítás-koncert célja, hogy alternatívát kínáljanak a művészet iránt kevésbé fogékony közönség számára a "könyvtári" hangulatú kiállítások helyett.

A kiadó első albumán (Grandmasters's Flash Message 2002) többek között a Carbonfools és a Casio Samples készített tánczenei remixeket, a honlapjukról pedig Emil Rulez és Belga hangsávokat lehet letölteni remix-versengés céljából.

Az Izillistening következő, november 23-i buliján a Sigue Sigue Sputnik kultzenekar lép fel.