Kht. lesz a József Attila Színházból

2002.06.17. 14:47
Közhasznú társaságként (Kht.) működik július 1-jétől a budapesti József Attila Színház, Léner Péter ügyvezető igazgató munkáját Koltai Róbert művészeti vezetőként, Venczel Sándor pedig pénzügyi-gazdasági tanácsadóként segíti - tudatta a teátrum hétfőn az MTI-vel.
A közlemény szerint a társasággá alakulás garancia lesz arra, hogy lefékezze a színház aggasztó műszaki-technikai állapotának romlását.

A hét végi társulati ülésen Schnell Ádám vehette át - a kollégák titkos szavazása alapján - a színház kitüntetését, a József Attila-gyűrűt. A legjobb színészi teljesítményért járó elismerést Marcel Achard: A bolond lány, valamint Slawomir Mrozek: Emigránsok című darabjában nyújtott játékával érdemelte ki. Schnell Ádám immár másodszor kapta meg a gyűrűt, a művésztársak négy évvel ezelőtt is őt érdemesítették a díjra.

A 2001-2002-es szezon legsikeresebb produkciójának Fenyő Miklós és Tasnádi István, Made in Hungária című zenés játéka bizonyult. Az évadban mutatta be az együttes többek között Szilágyi Andor: Lássuk a medvét! című vígjátékát, a Gaál Erzsébet Stúdióban szerepelt műsoron például Molnár Ferenc: A farkas, valamint Csehov: A manó című darabja.

A statisztika szerint az előadásokra megközelítőleg 136 ezer érdeklődő váltott jegyet