Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vitray lesz a Nobel-átadás kommentátora

2002.12.10. 09:44
A közszolgálati médiumok egyenes adásban közvetítik kedden, amint Kertész Imre és a többi kitüntetett Stockholmban átveszi a Nobel-díjat.
A Magyar Televízió 16.30 órakor kezdődő, 90 perces közvetítésének kommentátora Vitray Tamás lesz; a csatorna este 20.05 órakor 25 perces összefoglalót sugároz az eseményről, amelyet 21.10-kor az m2-n megismétel - tájékoztatta Szilágyi Anna szerkesztő az MTI-t.

A Magyar Rádió - Szomráky Béla, az Aktuális szerkesztőség vezetőjének közlése szerint - már a 16 órakor kezdődő Krónikában foglalkozik a ceremóniával, majd annak kezdetétől budapesti és stockholmi stábja révén számol be a történésekről.

A legfontosabb részeket szinkrontolmácsolással közvetítik, emellett megszólaltatják az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre ismerőseit, barátait, köztük Göncz Árpádot, majd este 8 órakor 25 perces összefoglalót sugároznak az eseményről.

A Duna Televízióban - Pörös Géza kulturális igazgató közlése szerint - Németh Árpád, a Híradó főszerkesztője vezeti a közvetítést két szakkommentátor - Radnóti Sándor esztéta és a nemrégiben angol nyelven megjelent, a Nobel-díjról és a kitüntetettekről szóló kötetet jegyző Hargitay István - közreműködésével.

A csatorna este 9 órakor tűzi műsorára azt a 38 perces filmet, amelyben Kertész Imre nemcsak életéről, írásairól, de olyan témákról is szól, mint a magyar és a német fővároshoz, vagy a magyar nyelvhez fűződő viszonya.