Invázió várható Kis Anna szülinapi buliján

2005.07.21. 09:20
Egy tizennyolc éves lány csinos és modern internetes-multimédiás meghívót készített születésnapi bulijához, ami természetesen azonnal terjedni kezdett a neten. A meghívó ingyenes taxit ígér a szórakozóhelyhez, ahol a kapunál csak be kell mondani a jelszót. A dörzsöltebbek azonnal a taxicég vagy a szórakozóhely vírusmarketingjére gyanakodtak, de úgy tűnik, valóban lesz buli, legfeljebb ezrek fognak tolongani a diszkó előtt.

"Sok szeretettel meghívlak a 18. szülinapi bulimra melyet a B7 Citadella VIP teraszon fogok megtartani. Alig vártam ezt a pillanatot, és szeretnék egy óriásit bulizni, ezért nagyon remélem hogy eljössz és jól érzed magad! Az I, II, V, VI, VII, XI kerületekből ingyen hoz fel a taxi - csak hívd a 2-222-222-t és mondd meg hogy a B7-be mész. A bejáratnál mondd be a jelszót: "KIS ANNA SZÜLINAPJÁRA JÖTTEM"


Nagyon remélem, hogy eljössz!
Találokozunk akkor Július 21.-én csütörtökön, a Citadella B7 VIP teraszon! PUSZ! :)
(köszönöm Juli a videós meghívódat, ez egy gyönyörű ajándék:))"
- így szól a meghívó, melyben egy beillesztett videófájlon maga Kis Anna látható a szobájában, illetve főtaxizás közben.

Minden adott tehát ahhoz, hogy az ember vírusmarketingre gyanakodjon, ami a castingpornó-felvételek hagyományos eszköztárát bevetve reklámozza vagy a Citadella B7 VIP teraszt vagy a Főtaxit, vagy valami háttérbeli sötét összefonódás révén mind a kettőt egyszerre. Megfontolt ember ugyanis ilyet nem tesz fel az internetre, hacsak nem direkte azt szeretné, hogy többezer ismeretlen taszigálja egymást a tizennyolcadik születésnapján.

És mégis

Pár telefonból azonban kiderült: a felvétel amatőr jellege abból adódik, hogy a felvétel amatőr. Nincs szó tehát az internetet lehetőségeit csillogó szemmel felfedező médiagurukról, vírusmarketinggel, a hálózat filozófiájával és emergens rendszerekkel foglalkozó pr-hadseregről, nem, Kis Anna valóban születésnapot tart, legalábbis a klub számán jelentkező morózus úr kérdésünkre megerősítette a dolgot. Sajnos telefonszámmal az ünnepelthez többszöri kérésünkre sem tudott szolgálni.

A B7 terasz oldaláról az is hamar kiderül, hogy a taxi nem Kis Anna milliós befektetése miatt ingyenes, hanem eleve van a Főtaxinak transzferszolgáltatása a megadott kerületekből, sőt a többiből is féláron szállít a szórakozóhelyre.

Természetesen mindezekkel együtt még mindig gyanakodhatnánk egy mesterien kivitelezett átverésre, de a szórakozóhely embere olyakkora érdektelenséggel viszonyult ahhoz, hogy ír-e róluk az újság, hogy ezt a lehetőséget végülis elvetettük, ennyire senki sem lehet profi. De természetesen a továbbiakban sem hagyjuk önöket információ nélkül Kis Anna-ügyben.