Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Ellopták Konrád György kéziratait

2003.09.11. 16:32
Ellopták Konrád György író kéziratait és laptopját a tapolcai vonaton. Az író feljelentést tett, és kéri a megtalálót, juttassa vissza hozzá a dokumentumokat.
Ellopták Konrád György Kossuth-díjas író kéziratokkal teli táskáját és hordozható számítógépét - közölte az alkotó felesége csütörtökön az MTI-vel. Az író szerdán este vonattal utazott Tapolcáról Budapestre. A több dossziényi fontos kézirat és feljegyzés, valamint a laptop az út során tűnt el - mondta Lakner Judit.

Tájékoztatása szerint Konrád György olvasott a vonaton, lehetséges, hogy el is bóbiskolt. A Déli pályaudvarra megérkezve - este tíz óra tájban - az ülés fölötti csomagtartón már csak ruháit tartalmazó táskáját találta meg. Az ellopott válltáskában a személyes tárgyak mellett Konrád György útlevele, több számítógépes lemez, továbbá sok feljegyzés, jegyzet, kézirat volt, amelyeket az író majdani művekhez készült felhasználni.

"Nem egy regény teljes kéziratáról van szó" - mondta Lakner Judit, hozzátéve ugyanakkor, hogy az eltűnt feljegyzések egy új regény csírái, a régebbi jegyzetek pedig olyanok, amelyek inspirálnák ezt az új művet.

Az író feljelentést tett a rendőrségen. Konrád György és felesége kéri a megtalálót, hogy jutalom ellenében juttassa vissza a számukra fontos dokumentumokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?