Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Könyvespolc az aluljáró közepén

2007.02.19. 13:50
A Líra és Lant megalapította a Líra Könyvklubot, aminek első jele, hogy hétfőtől a Kálvin téri aluljáróban, utána a Nyugatinál és az Örsön ütközhetünk marketing-olvasósarkukba, bár az időjárás most éppen nem kedvez az elmélyült üldögélésnek.

Kulturális jelenés állítja meg hétfőtől három napig a Kálvin téri aluljáróban azokat, akik a föld alá leszállva nem zárják ki magukból teljesen a külvilágot. Az aluljáról közepén egy karosszék áll, mellette állólámpa és egy könyvespolc, dugig könyvekkel.

A jelenés magyarázata: a nemrégiben alakult Líra Könyvklub megkezdte bevezető marketingakcióját, mellyel önmagán túl az olvasást is népszerűsíteni kívánja.


Fotók: Barakonyi Szabolcs

Bár az időjárás nem volt kegyes az akció kigondolóihoz, délig állítólag egy tucat ember ült le olvasgatni, igaz, csak öt percig bírták a hideg miatt. Az olvasósarok pár nap múlva a Nyugati téri aluljáróba, majd az Örs vezér terére költözik, végül pedig megkezdi vidéki körútját.

A könyvklubot a Líra és Lant cégcsoport hozta létre. A Líra és a Fókusz könyváruházak törzsvásárlói, a Magyar Könyvklub tagjai, a Rózsavölgyi és társa törzsvásárlói, valamint a Népszabadság könyvklub tagjai automatikusan tagjává válnak.


Az így létrejött Líra Könyvklubnak jelenleg 60 ezer tagja van. Ők kéthavonta ingyen megkapják a Líra Könyvklub című magazint. Az újságárusoknál 198 forintba kerül majd. A magazinban, mely könyvrendelő katalógus is egyben, a könyvújdonságok ajánlóin túl novellákat, interjúkat és író-portrékat is talál az olvasó.