Könyvespolc az aluljáró közepén

2007.02.19. 13:50
A Líra és Lant megalapította a Líra Könyvklubot, aminek első jele, hogy hétfőtől a Kálvin téri aluljáróban, utána a Nyugatinál és az Örsön ütközhetünk marketing-olvasósarkukba, bár az időjárás most éppen nem kedvez az elmélyült üldögélésnek.

Kulturális jelenés állítja meg hétfőtől három napig a Kálvin téri aluljáróban azokat, akik a föld alá leszállva nem zárják ki magukból teljesen a külvilágot. Az aluljáról közepén egy karosszék áll, mellette állólámpa és egy könyvespolc, dugig könyvekkel.

A jelenés magyarázata: a nemrégiben alakult Líra Könyvklub megkezdte bevezető marketingakcióját, mellyel önmagán túl az olvasást is népszerűsíteni kívánja.


Fotók: Barakonyi Szabolcs

Bár az időjárás nem volt kegyes az akció kigondolóihoz, délig állítólag egy tucat ember ült le olvasgatni, igaz, csak öt percig bírták a hideg miatt. Az olvasósarok pár nap múlva a Nyugati téri aluljáróba, majd az Örs vezér terére költözik, végül pedig megkezdi vidéki körútját.

A könyvklubot a Líra és Lant cégcsoport hozta létre. A Líra és a Fókusz könyváruházak törzsvásárlói, a Magyar Könyvklub tagjai, a Rózsavölgyi és társa törzsvásárlói, valamint a Népszabadság könyvklub tagjai automatikusan tagjává válnak.


Az így létrejött Líra Könyvklubnak jelenleg 60 ezer tagja van. Ők kéthavonta ingyen megkapják a Líra Könyvklub című magazint. Az újságárusoknál 198 forintba kerül majd. A magazinban, mely könyvrendelő katalógus is egyben, a könyvújdonságok ajánlóin túl novellákat, interjúkat és író-portrékat is talál az olvasó.