Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi Könyvfesztivál Lawrence Norfolk-kal és Olaszországgal

2002.04.03. 14:28
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége idén Lawrence Norfolk angol író, az országok közül pedig Olaszország lesz.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett program április 18-án kezdődik és három napon át tart a Budapest Kongresszusi Központban.

A könyvmustra hagyományai szerint az események sorát a díszvendég íróval folytatott pódiumbeszélgetés nyitja meg. Az 1963-ban született Lawrence Norfolknak eddig két kötete látott napvilágot Magyarországon. A több kritikus által az angol Umberto Eco-ként emlegetett szerző Lempriére-lexikon című kötetét az Európa Könyvkiadó jelentette meg 1994-ben. A pápa rinocérosza című regényét az Athenaeum 2000 Kiadó adta közre két évvel ezelőtt. E cég gondozásában a könyvfesztiválra jelenik meg Vadkan képében című regénye.

Olaszorzságnak, a díszvendég országnak szinte minden számottevő könyves cége jelen lesz a budapesti rendezvényen.

17 ország, 60 külföldi-, 250 magyar író

A szervezők tájékoztatása szerint tizenhét ország hatvan alkotóját és könyveiket ismerheti meg a magyar olvasóközönség, s mintegy kétszázötven magyarországi, illetve határon túli magyar íróval, művésszel és tudóssal találkozhatnak a Budapest Kongresszusi Központba látogatók.

A könyves hét végére várnak vendégeket többek között az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Hollandiából, Kolumbiából, Mexikóból, Oroszországból és Svédországból.

National Geographic-könyvek bemutatója

A programok között helyet kapott a Visegrádi kiadók, folyóiratok és szerzők találkozója, a National Geographic könyvek és magazin magyar nyelvű kiadványának bemutatója és az Európai elsőkönyvesek fesztiválja.

A szakmai fórumok sorában szerepel az olvasás éve és a magyar közoktatás című eszmecsere. Az év kiadója, Az év kereskedője, valamint Az év gyermekkönyve díjakat a könyvfesztivál záró napján adják át. A jubiláló alkotók részvételével idén is megrendezik a Születésnapi irodalmi szalont.