Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Krisna-völgyi búcsú hetedszer

2002.07.26. 12:21
A Krisna-völgyi búcsút az idén hetedik alkalommal rendezik meg szombaton és vasárnap Somogyvámoson. A krisnások zenével, filozófiával és ennivalóval várják a látogatókat.
A búcsú az év egyik legnagyobb kulturális és szórakoztató ünnepe az Indiai Kulturális Központ és Biofarm több mint száz lakójának és különleges látványosság az idelátogatóknak - tudta meg az MTI Siku Andreától, a Krisna-völgy sajtóreferensétől.

Siku Andrea közölte: az Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült, hogy bemutassa egy ősi lelki kultúra értékeit, valamint az ugyanezen szellemiségen alapuló természetes életmódot. - Az egyedülálló törekvés jó visszhangra talált, amelynek legfőbb bizonyítéka, hogy eddig csaknem hetvenezren keresték fel a Krisna-völgyet, s az immár hagyományossá vált rendezvény nemcsak Somogyvámos, hanem Somogy megye hírnevét is öregbítette az elmúlt években - mondta.

Siku Andrea tájékoztatása szerint a hét végi búcsú szombaton délelőtt tradicionális indiai zenével kezdődik, napközben pedig egymást érik a programok, így a többi között lesz harcművészeti bemutató, filozófiai előadás, indiai tánc és népviseleti bemutató, pantomimelőadás.

A rendezvény másnapján az egyik leglátványosabb programnak a kora délutáni indiai esküvői szertartás ígérkezik. A búcsúra érkezőket a látványos programok mellett jellegzetes indiai ételekkel és kirakodóvásárral várják a Krisna-völgybe.