Le a Halászbástyával

2004.06.07. 13:34
A világhírű William Klein, a sajátos humorú Vancsó Zoltán, és a sajátosan színes fotókat gyártó Milorad Krstic bebizonyítják, hogy van izgalmasabb a Halászbástyáknál.
A Fotóhónap keretében három város-tematikájú tárlat nyílik a MEO Kortárs Művészeti Gyűjteményben. Először lesznek láthatóak Magyarországon a világhírű William Klein párizsi fotográfiái, Vancsó Zoltán és Milorad Krstic pedig Budapest sajátos humorú, illetve sajátosan színes oldalát mutatják meg.

A különböző stílusban alkotó fotográfusok arra keresik a választ: létezik-e izgalmasabb a világvárosban olyasmiknél, mint az Eiffel torony vagy a Halászbástya?

Vancsó Zoltán fotója A magyar származású, humort és felkavaró momentumokat ötvöző William Klein, a képeivel sajátos univerzumot teremtő Vancsó Zoltán, és az ironikus alkotásai helyett most személyes hangvételű fényképekkel bemutatkozó Milorad Krstic Fotóhónapra rendezett kiállításukon bebizonyítják: hiába láttunk nagyvárosokat alkonyatban, madártávlatból és űrfotón, nem ismerjük őket. Eiffel tornyok és Halászbástyák ugyanis minden metropoliszban vannak. Valójában azonban az ablakból látható sztorikból áll össze a város.

A megnyitón jelen lesz az idén 76 éves William Klein.

A június 8-i esemény a Le a Halászbástyával! című album szerzőpárosának, Vancsó Zoltánnak és Földes Andrásnak - az Index újságírójának - vetített fotóikra és zenére írt, digitális előadásával nyílik meg. A Könyvhétre megjelent kötetet Gerhes Gábor képzőművész tervezte.

Párizs+Klein+Vancsó+Krstic

MEO Kortárs Művészeti Gyűjtemény Budapest, IV. József A. utca 4-6.
Nyitva június 9-től július 28-ig minden keddtől vasárnapig 11-18 óra között, pénteken 22 óráig
Megnyitó: június 8., 19 óra