Mámor a campuson

2002.05.06. 12:50
Erotika, ezoteria, drog, transzcendencia, alkohol és füst lesznek a legfőbb témái a május 10-11-én az ELTE Trefort-kerti campusában megrendezett Mámor Fesztiválnak. A rendezvényt könnyűzenei, filmes, táncos programok egészítik ki.
Kétnapos fesztivált szervezett az ELTE Hallgatói Önkormányzata a bölcsészkar Múzeum körúti területére - a Mámor Fesztivált három nagyobb blokkra osztották. A legnagyobb részt egy konferencia teszi ki, amelynek legfőbb témái: erotika, drog, alkohol, füst (dohányzás), ezoteria, transzcendencia. A rendezők reményei szerint az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, workshopokon ezeket a témákat olyan új szemlélettel járják körbe, hogy a fiatalokban "kialakuljon a szükséges érzékenység a társadalomban újonnan felbukkanó problémák iránt".

Pornófilm forgatás, internet szex az ezoterika szekcióban

Az erotika szekción belül például olyan aktuális problémákat beszélhetnek meg a látogatók, mint a prostitúció, nemi erőszak, erotika a színészi pályákon, transzszexualitás, internet szex, intim plasztikai sebészet és pornófilm forgatás. A drog részlegben többek között a partykultúra, a drogtörvények és a drogbiznisz lesznek a központi témák.

Mászófal a filmek árnyékában

A beszélgetéseket és előadásokat neves előadók, művészek, szakemberek közreműködésével rendezik. A fesztiválon részt vesz többek között Xantus Barbara, Albert Györgyi, Asher Tamás, Csányi Vilmos, Koltai Róbert, Nemere István és a kihagyhatatlan Réz András. A beszélgetéseket különféle bemutatók (táncszínházak, filmek, droghatás-bemutató, egészségsátor, tánc- és zeneterápia, stb) és kiállítások egészítik majd ki. Emellett egész nap különféle rekreációs programok várják majd a látogatókat, mint pl. mászófal, harcművészeti bemutatók, táncházak, kézműves sátrak. A fesztivál ideje alatt folyamatosan Mediawave-rövidfilmeket vetítenek a szexről, este pedig egy-egy mozifilmet mutatnak be.

Komoly könnyűzenei felhozatal

Napnyugta után méltán népszerű könnyű- és etnozenei együttesek mulattatják a közönséget. A Mámor színpadán fellép többek között a Ghymes, az Anima Sound System, a Rémember, a Warpigs, a Titusz & the Carbonfools, a Nyers, az AndoDrom és a Kampec Dolores.