Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mámor a campuson

2002.05.06. 12:50
Erotika, ezoteria, drog, transzcendencia, alkohol és füst lesznek a legfőbb témái a május 10-11-én az ELTE Trefort-kerti campusában megrendezett Mámor Fesztiválnak. A rendezvényt könnyűzenei, filmes, táncos programok egészítik ki.
Kétnapos fesztivált szervezett az ELTE Hallgatói Önkormányzata a bölcsészkar Múzeum körúti területére - a Mámor Fesztivált három nagyobb blokkra osztották. A legnagyobb részt egy konferencia teszi ki, amelynek legfőbb témái: erotika, drog, alkohol, füst (dohányzás), ezoteria, transzcendencia. A rendezők reményei szerint az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken, workshopokon ezeket a témákat olyan új szemlélettel járják körbe, hogy a fiatalokban "kialakuljon a szükséges érzékenység a társadalomban újonnan felbukkanó problémák iránt".

Pornófilm forgatás, internet szex az ezoterika szekcióban

Az erotika szekción belül például olyan aktuális problémákat beszélhetnek meg a látogatók, mint a prostitúció, nemi erőszak, erotika a színészi pályákon, transzszexualitás, internet szex, intim plasztikai sebészet és pornófilm forgatás. A drog részlegben többek között a partykultúra, a drogtörvények és a drogbiznisz lesznek a központi témák.

Mászófal a filmek árnyékában

A beszélgetéseket és előadásokat neves előadók, művészek, szakemberek közreműködésével rendezik. A fesztiválon részt vesz többek között Xantus Barbara, Albert Györgyi, Asher Tamás, Csányi Vilmos, Koltai Róbert, Nemere István és a kihagyhatatlan Réz András. A beszélgetéseket különféle bemutatók (táncszínházak, filmek, droghatás-bemutató, egészségsátor, tánc- és zeneterápia, stb) és kiállítások egészítik majd ki. Emellett egész nap különféle rekreációs programok várják majd a látogatókat, mint pl. mászófal, harcművészeti bemutatók, táncházak, kézműves sátrak. A fesztivál ideje alatt folyamatosan Mediawave-rövidfilmeket vetítenek a szexről, este pedig egy-egy mozifilmet mutatnak be.

Komoly könnyűzenei felhozatal

Napnyugta után méltán népszerű könnyű- és etnozenei együttesek mulattatják a közönséget. A Mámor színpadán fellép többek között a Ghymes, az Anima Sound System, a Rémember, a Warpigs, a Titusz & the Carbonfools, a Nyers, az AndoDrom és a Kampec Dolores.