Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százmilliós értékben ajándékoztak könyvet

2002.10.07. 19:39
Több mint százmillió forint értékű könyvet gyűjtöttek össze az idén az "Ajándékozzunk könyvet, hogy mások is olvashassanak!" jelmondattal megrendezett szombati jótékonysági akciónapon.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) hétfői beszámolója szerint a magánszemélyek, könyvkiadók és könyvkereskedők által felajánlott több ezer kiadványt - gondos válogatás, csoportosítás és csomagolás után - a Magyar Posta juttatja el a címzetteknek. Idén az idősek otthonaiba és gyermekotthonokba érkeznek meg majd a könyvajándékokkal teli küldemények.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése immár második alkalommal szervezte meg a karitatív eseményt a Millenáris Parkban. Az "Ajándékozzunk könyvet, hogy mások is olvashassanak!" segítő akciót tavaly - Az olvasás évében - rendezte meg először a magyar könyvszakmai szervezet. Akkor hátrányos helyzetű családok, magyarországi és határon túli iskolai közösségek, valamint kulturális szervezetek voltak a kedvezményezettek.