Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Németország már népszerűbb, mint Olaszország

2007.02.06. 15:21
Megelõzte Olaszországot is a népszerû kulturális turisztikai célpontok listáján Németország, már csak Franciaország kedveltebb úticél.

A kultúra meghatározó trend az idén a német idegenforgalomban. Németország elõször elõzte meg Olaszországot a kulturális úti célok sorában, és a második helyen áll Európában a franciák után.

Az európai látogatók Németországban tett kulturális utazásainak száma 2000 óta a World Travel Monitor adatai szerint több mint 29 százalékkal nõtt, közölte a magyarországi német turisztikai központ vezetõje, Németh Marietta.

A Deutsche Zentrale für Turismus (DZT) kulturális offenzívával szeretne kapcsolódni ahhoz a világszerte kiváltott figyelemhez, amelyet Németország a tavalyi labdarúgó-világbajnokságnak köszönhet. Az idei jelszó: "Németország, a mûvészetek és a kultúra országa".

Be kívánják mutatni a német városok és régiók kulturális kínálatát, ötszáz helyszínen, hatezer németországi múzeumban és más kiállítóhelyen.

Még a kortárs képzõmûvészet is csábító

A Documenta, a világ kortárs mûvészetének egyik legjelentõsebb kiállítása az idén is várja a látogatókat Kassel városába, 2007. június 16. és szeptember 23. között.

A Documentát 1955-ben hívta életre Arnold Bode mûvész és mûvészetpedagógus. A cél annak idején az volt, hogy a náci diktatúra éveit követõen a német nyilvánosság szembesüljön a nemzetközi modern mûvészettel, derül ki a hivatalos tájékoztatóból. Akkor még senki sem gondolta, hogy a kiállítás példátlan siker lesz, olyannyira, hogy 2007 nyarán már tizenkettedik alkalommal rendezik meg.

A 11. Documenta alkalmával 650 ezren tekintették meg a kulturális eseményt. A szakemberek ma már "a kortárs mûvészet megkerülhetetlen szeizmográfjának" nevezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!