Olivér
5 °C
8 °C

Könyvterjesztési kísérlet vagy öngyilkosság?

2007.05.14. 17:48
Laár András vezetésével kedden kiderül, hogy az emberek hajlandóak-e önszántukból áldozni az értékes művekért.
A Brian élete című Monthy Pyton-alapmű alkujelenete ihlette meg azt a könyvkiadó társaságot, amelyik kedden, egy napig, előre meghatározott ár nélkül kínálja két, frissen megjelent könyvét.

A Mozart operájából készült Don Giovanni-albumhoz, és a Guatemaja szimfónia című fotóalbumhoz ugyanis csakis alkuval lehet hozzájutni. Ha akar alkudni a vásárló, ha nem.

 Ön dönt

A kiadó kísérletnek szánja a vásárt. Arra kíváncsiak, hogy az emberek milyen árat hajlandóak kifizetni önszántukból igényes kiadványokért.

A köteteikről ugyanis állítják, hogy értéket képviselnek, és így jó, ha azok minél több emberhez jutnak el. Ezért a vevőknek lehetőségük lesz arra, hogy maguk határozzák meg az árat.

A kiadó, amelynek idealizmusát neve, Nap, Szél és Csillagok is jelzi, reméli, hogy a vásárlók hajlandóak belső késztetésből olyan árat fizetni, amely arányban van a kiadványok értékével.

Ez az ár mindenkinél más lesz. A kevésbé tehetősek így olcsóbban, a gazdagok, akik köztudottan szívesen fizetnek magasabb árat a dolgokért, mert nekik több van, szóval ők pedig drágábban jutnak hozzá az albumokhoz.

A rendhagyó könyvvásárt Laár András buddhista és idealista énekes-pap nyitja meg május 15-én az Andrássy úti Írók könyvesboltjában, 11 órakor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?