Eszter, Eliza
EUR 382,17 Ft
USD 358,35 Ft
14 °C
24 °C

Múzeumba kerül Obama portréja

2009.01.13. 11:32
A vegyes technikával készített nagyméretű kollázs az Obama-kampány idején a leggyakrabban használt ábrázolás volt.

Múzeumba kerül az a festmény, amely Barack Obama választási kampányának idején sok millió plakáton szerepelt. A kép, amelyet Shepard Fairey Los Angeles-i művész alkotott, a Fehér Háztól alig néhány háztömbnyire fekvő National Portrait Gallery egyik nevezetessége lesz. Heather és Tony Podesta műgyűjtők adományozták az amerikai elnökök portréinak otthont adó híres intézménynel.

A National Portrait Gallery igazgatója, Martin E. Sullivan erről szóló közleményében, amely a múzeum honlapján olvasható, azt hangsúlyozta, hogy a mű "egy jelentős választás és egy új elnökség" jelképe. A vegyes technikával készített nagyméretű kollázs az Obama-kampány idején a leggyakrabban használt ábrázolás volt, egy időben szabadon lehetett letölteni az internetről, majd korlátozott számú sorozatban volt kapható.

A kollázst Obama beiktatásának napjától lehet majd megtekinteni az elnökök képeit felsorakoztató múzeumban; a földszinten az új szerzemények között állítják ki.

Fairey műveiből, amelyek közül több a New York-i Modern Művészetek múzeumában és a londoni Viktória és Albert Múzeumban is helyet kapott, február 6-án Bostonban nyílik kiállítás.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás