Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Összeállt az Operaház fantomja szereposztása

2002.12.12. 20:22
Szirtes Tamás rendező csütörtökön bemutatta "Az Operaház fantomja" végleges szereposztását. A Madách Színházban jövő nyáron bemutatásra kerülő világhírű musical szerepeire három-három szereplőt vettek fel.
"Az egyes szerepekre felvett három-három szereplő nem azt jelenti, hogy három szereposztás lesz, a legjobb összeállításokkal azonban külön-külön bemutatót tartunk" - jelentette be Szirtes Tamás azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol hosszú hónapok után kiderült végre, hogy kik szerepelnek Sir Andrew Lloyd Webber világhírű musicalének hazai változatában.

Sir Webber cége bólintott rá a szereposztásra

A háromfordulós szereplőválogatás során 159 jelentkező közül választották ki azt a 32 művészt, akik bekerültek a végleges szereposztásába. A darab hét fő karaktere közül Christine szerepére jelentkeztek a legtöbben: végül a Budapest Klezmer Band énekesnőjeként is ismert Bíró Eszter, Király Linda, a Big Brother-címdal énekese és az Operettszínházban játszó Mahó Andrea nyerte el a felvételiztetők tetszését. Az itthoni zsűri javaslata és a kiküldött hanganyagok alapján Sir Webber szórakoztatóipari vállalatának londoni központjában hozták meg a végső döntést.

Mikó, Szerednyey és Vikidál is szerepet kaptak

A másik két címszerepre - a fantom és Raoul szerepére - Csengeri Attilát, Miller Zoltánt, Sasvári Sándort illetve Hommonay zsoltot és Miller Zoltánt választották. Szintén a társulat tagja Vikidál Gyula, Szerenyey Béla és Mikó István.

A Madách Színházban színre vitt Operaház fantomja lesz az első a világon, melyhez Sir Webber megadta az engedélyt, hogy a szigorú koreográfiától és más - komoly anyagi következményekkel járó - licencektől eltérően mutassák be a közönségnek. A világhírű brit zeneszerző, akinek olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár, a József, az Evita, nem először kedvez a Madách Színháznak, hiszen ebben a teátrumban mutatták be először a Macskákat a mostanihoz hasonló un. "non-replica", azaz az eredeti produkciótól eltérő változatban 1983-ban.

Minden isők legdrágább színházi produkciója

Az Operaház fantomja alkotói stábja már hónapokkal ezelőtt összeállt, többen közülük - így Szirtes Tamás rendező és Seregi László koreográfus - részt vettek már a több mint 1100 előadást megélt Macskák létrehozásában is. A produkció zenei vezetője Kocsák Tibor, díszlettervezője Kentaur, a jelmezeket Vágó Nelly tervezi.

A produkció büdzséje 100-150 millió forint, ami több mint ötszöröse az eddigi legdrágább hazai színházi produkciónak. A jövő nyáron színre vitt szuperprodukció jegyei 8000 és 900 forint közötti áron kaphatók majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!