Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeállt az Operaház fantomja szereposztása

2002.12.12. 20:22
Szirtes Tamás rendező csütörtökön bemutatta "Az Operaház fantomja" végleges szereposztását. A Madách Színházban jövő nyáron bemutatásra kerülő világhírű musical szerepeire három-három szereplőt vettek fel.
"Az egyes szerepekre felvett három-három szereplő nem azt jelenti, hogy három szereposztás lesz, a legjobb összeállításokkal azonban külön-külön bemutatót tartunk" - jelentette be Szirtes Tamás azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol hosszú hónapok után kiderült végre, hogy kik szerepelnek Sir Andrew Lloyd Webber világhírű musicalének hazai változatában.

Sir Webber cége bólintott rá a szereposztásra

A háromfordulós szereplőválogatás során 159 jelentkező közül választották ki azt a 32 művészt, akik bekerültek a végleges szereposztásába. A darab hét fő karaktere közül Christine szerepére jelentkeztek a legtöbben: végül a Budapest Klezmer Band énekesnőjeként is ismert Bíró Eszter, Király Linda, a Big Brother-címdal énekese és az Operettszínházban játszó Mahó Andrea nyerte el a felvételiztetők tetszését. Az itthoni zsűri javaslata és a kiküldött hanganyagok alapján Sir Webber szórakoztatóipari vállalatának londoni központjában hozták meg a végső döntést.

Mikó, Szerednyey és Vikidál is szerepet kaptak

A másik két címszerepre - a fantom és Raoul szerepére - Csengeri Attilát, Miller Zoltánt, Sasvári Sándort illetve Hommonay zsoltot és Miller Zoltánt választották. Szintén a társulat tagja Vikidál Gyula, Szerenyey Béla és Mikó István.

A Madách Színházban színre vitt Operaház fantomja lesz az első a világon, melyhez Sir Webber megadta az engedélyt, hogy a szigorú koreográfiától és más - komoly anyagi következményekkel járó - licencektől eltérően mutassák be a közönségnek. A világhírű brit zeneszerző, akinek olyan sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár, a József, az Evita, nem először kedvez a Madách Színháznak, hiszen ebben a teátrumban mutatták be először a Macskákat a mostanihoz hasonló un. "non-replica", azaz az eredeti produkciótól eltérő változatban 1983-ban.

Minden isők legdrágább színházi produkciója

Az Operaház fantomja alkotói stábja már hónapokkal ezelőtt összeállt, többen közülük - így Szirtes Tamás rendező és Seregi László koreográfus - részt vettek már a több mint 1100 előadást megélt Macskák létrehozásában is. A produkció zenei vezetője Kocsák Tibor, díszlettervezője Kentaur, a jelmezeket Vágó Nelly tervezi.

A produkció büdzséje 100-150 millió forint, ami több mint ötszöröse az eddigi legdrágább hazai színházi produkciónak. A jövő nyáron színre vitt szuperprodukció jegyei 8000 és 900 forint közötti áron kaphatók majd.