Open Air Field 2001

2001.06.26. 15:47
Holdfényes tópart, hat színpad és raklapnyi világhírű dj várja a péntek esti Open Air Field 2001 elektronikus zenei fesztiválra látogatókat Csehországban. A Prága melletti tavaknál megrendezett egyestés bakelitfesztre szám szerint 15 000 szimpatizánst várnak a szervezők, ká- és nyé-európai régiókból egyaránt. A 70 fellépő között több már itthon is ismert nagyágyú szerepel. Ízelítőül néhány név: Laurent Garnier, Adam Freeland, Biosphere, The Orb, Richard Dorfmeister...
Csehországba nem csak a turisták, hanem a fáklyavivő dj-k is csoportosan szeretnek járni. A Lucky People Center fedőnév alatt szervezett csehországi elektronikus zenei fesztiválokra rendszerint lemezmágusok egész falkája látogat el. A Prága melletti Probostske-i tavaknál először tavaly rendeztek Open Air Field fesztivált, a 10 000 látogatót akkor nem kissebb nevek szórakoztatták, mint Fila Brazillia, Jeff Mills, The End Sound System, Josh Wink, Dave Angel, Cari Lekebusch és Mixmaster Morris.

Az sikeren felbuzdulva a progresszív tánczenében jártas Lighthouse-csapat ismét belevágott a szabadtéri fesztivál szervezésébe. Az idei bulin hat, stílusonként bontott helyszín várja a látogatókat: lesz techno, trance, house, breakbeat, jungle, hip hop, dub, downbeat és chill out színpad, közülük négy sátorban, kettő pedig szabad ég alatt található.

Hogy kik játszanak? Röviden ismertetjük a legjelentősebb fellépők káderlapjait.