Omar Sharif kapja az Arany Oroszlánt

2003.08.12. 13:00
Az augusztusban megrendezendő 60. Velencei Filmfesztivál életműdíját az egyiptomi származású Omar Sharif kapja. További díjat kap Dino De Laurentiis, aki többek között a Sárkány éve című film producere volt.
Omar Sharif kapja a Velencei Filmfesztivál Arany Oroszlán életmű díját. A 71 éves, egyiptomi születésű Sharif ötven éves karrierje alatt olyan filmekben játszott főszerepet, mint a Doktor Zsivágó vagy az Arábiai Lawrence.

A színész egyébként mással is felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben. Egy párizsi kaszinóban lefejelt egy rendőrt, amiért egy hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Sharif már 22000 fontos vesztésre állt, amikor rátámadt a rendőrre. Sharif azt állítja, nem emlékszik a történtekre. A bíróság 1100 fontra büntette.

Sharif legújabb filmjét, a Mr Ibrahim and the Flowers of the Quran-t az augusztus 27-től szeptember 6-ig tartó 60. Velencei Filmfesztiválon mutatják be. A színész egy öreg muzulmán férfit alakít, aki egy zsidó fiút fogad örökbe. Egy másik életműdíjat is kiosztanak a fesztiválon, méghozzá az olasz származású producernek, Dino De Laurentiis-nek. Legismertebb filmjei a Sárkány éve, a Tanú teste, valamint az Embervadász.