Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Picassót árul Andrew Lloyd Webber

2006.07.03. 15:35
Andrew Lloyd Webber 33 millió fontért szeretné eladni Picasso Kék angyalát, a bevételt jótékony célra kívánja fordítani.

Andrew Lloyd Webber, a híres zeneszerző eladja Picasso Angel Fernandez de Soto című portréját, írta a BBC. A Kék angyalnak is nevezett képet Webber 18 millió fontért vásárolta, és reméli, hogy novemberi árverésen legalább 33 millió fontot (nagyjából 13 és fél milliárd forintot) kap érte.

Erre a legbüszkébb

A bevételt jótékonysági célokra akarja fordítani: "Szenvedélyem, hogy képezzük és neveljük a fiatal előadókat" - mondta.

A portré 1903-ban, a festő kék korszakában készült egy közeli barátjáról, akivel 1899-ben találkozott egy barcelonai kávézóban. A zeneszerző tulajdonába 1995-ben került, és állítása szerint erre a pillanatra legbüszkébb az életében.

Csúcstartók

Éppen két hete fizették minden idők legnagyobb összegét egy festményért: a harmincmilliárd forintnak megfelelő összegért elkelt kép Gustav Klimt Adele Bloch-Bauert ábrázoló portréja volt.

A korábbi csúcstartó egy Picasso volt, a Pipázó fiút 104 millió dollárért (körülbelül 23 milliárd forintért) vették meg a Sotheby's aukciós ház egy 2004-es árverésén.