Tekla
9 °C
20 °C

Placido Domingo az Újpest-stadionban

2002.07.22. 16:56
Placido Domingo augusztus 9-én ismét Budapesten koncertezik, a világhírű spanyol tenor a Megyeri úti Újpest-stadionban lép a közönség elé.
Placido Domingóval egyik kedvelt művésztársnője, Ana María Martínez fiatal szoprán lép színpadra a magyar fővárosban. A muzsikát a Failoni Szimfonikus Kamarazenekar szólaltatja meg. A budapesti műsorban népszerű olasz operákból hangzanak el részletek. A programban szerepelnek majd itáliai énekek, illetve felcsendülnek spanyol dalok, úgynevezett zarzuelák.

A napjaink egyik legnagyobb tenorjaként számon tartott énekes az idén mindössze két szabadtéri hangversenyt vállalt, a japán, valamint a magyar felkérésnek tett, illetve tesz eleget. A Megyeri úti stadionban a gyakorlatilag fedett nézőtéren, illetve az úgynevezett küzdőtéren 14-15 ezer érdeklődő lehet részese a koncertnek. A szervezők a koncertfelvétel jogát is megkapták.

Placido Domingo 1996 júliusában José Carreras, Diana Ross, valamint Rost Andrea társaságában a magyar millecentenárium alkalmából rendezett koncerten lépett fel a Népstadionban.