Plein-Art fesztivál a ferenvárosi Sohoban

2002.05.08. 11:55
Negyedszer rendezik meg a Plein-Art kortárs művészeti fesztivált a belső Ferencvárosban. A pénteken kezdődő háromnapos programsorozatban kiállítások, színházi és irodalmi rendezvények, táncszínházi produkciók, valamint koncertek szerepelnek. A rendezvényeknek ezúttal is a Ráday utca és környéke lesz a helyszíne.
A képzőművészeti események sorában Bikácsi Daniela festőművész tárlatát a Hotel Ibis Centrumban, El Kazovszkij Kossuth-díjas festőművész alkotásait az Erlin Galériában tekinthetik meg az érdeklődők. Kiállítással szerepel többek között Márkus Péter szobrászművész, Gerle Margit keramikusművész, Für Emil képzőművész és Szőcs Géza grafikusművész is.

A Rögtönzések Színháza évfordulós előadásának pénteken a Ferencvárosi Művelődési Központ lesz a helyszíne. Másnap a Piccolo Színházban folyamatosan követik majd egymást a programok, finn, olasz, svájci és ukrajnai társulatok is bemutatkoznak.

Kukorelly az irodalmi délután házigazdája

Irodalmi délutánt tart szombaton például a Hanga Kiadó. A rendezvény házigazdája Kukorelly Endre író, költő. A vendég közreműködők Csaplár Vilmos és Farkas Zsolt. Szórakoztatja majd a publikumot az Ágoston Trió és koncertezik Kiss Erzsi is.

Vasárnap a koncertezők között lesz a Prestige Klarinét Kvintett, a Pannon Vonósnégyes, valamint Török Ádám és együttese. A záró napi irodalmi csemegékről például a Balassi Kiadó gondoskodik. Az úgynevezett Kulti színpad vendége Kemény István és Karafiáth Orsolya költők, illetve Győri Attila író lesz.

Snétberger a zárónapon

A BMC Jazz Estek mottóval szervezett koncertprogramokat a Közraktár utca 9-11. szám alatt rendezik meg, fedett sátorszínpadon. Pénteken elsőként a Winand Quartet tart lemezbemutatót. Azt követően az ESP Group lép fel, majd Archie Shepp és a Dresch Quartet tart album-premiert. A Gadó Quartet szombaton délelőtt lép a közönség elé ugyancsak lemezbemutatóval. Az érdeklődők hallhatják az Off Course koncertjét, majd a Berlinben élő gitárművész Snétberger Ferenc, David Friedman és Markus Stockhausen muzsikálását.