Szilárda
-4 °C
3 °C

Parti Nagy Lajos beleszeret a büffésnőbe

2008.09.30. 10:09
A beat-nemzedék szórakozási formáiból átörökített beszélgetős, felolvasós, zenekaros Jazztalk október 1-én indul.

Harmadik felolvasóestjét tartja szerdán a neves magyar író, Parti Nagy Lajos. A verseket és novellákat feldolgozó Nemulasch est, a Hősöm tere című regény (amiből 14 részes hangjáték is készült), és a novellákat tartalmazó Fagyott kutya lóbál multimédiás előadások után most egy beutalt naplószerű versfüzérét, avagy az öregedő költők ő-szikéit és őszi kékjeit tárja a közönség elé az író.

Dumpf Endre (amint magyar hangja, Parti Nagy Lajos írja:) "a test templomába' egy kis ministránsa" életének. A nyitóesten kocsonyás, nikotinsárga, kórházi versciklusa, az amorf költői alakot öltő Őszológiai gyakorlatok jelenik meg a soliT csoport audiovizuális körítésével.

A Merlin most induló szerdai Jazztalk sorozata Őszológiai gyakorlatok - "írta Dumpf Endre" címmel ülteti multimediás felolvasóest közepébe Parti Nagyot és költői álcáját.

A Grafitnesz utolsó harmadában részben közölt ciklus klinikai rímképek és rémképletek sorozata, a magyar irodalmi örökség szürreális remixe, beteg átirat nagyjaink sűrűn-skandált soraira - természetesen mellék szerelmi szállal: a büffésnő iránt.

Az est - ahogy arról egy korábbi cikkünkben be is számoltunk - a szövegre kevert zenékkel és filmrészletekkel válik multimédiás előadássá.

Az est 9-kor kezdődik. Előtte és utána dj Sanyi dzsesszes mixei.

Merlin, 1052, Gerlóczy u. 4.

Belépő: a színházteremben: 1500Ft, a bárban kivetítőről: 500Ft

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!