Újra összeáll a Police

2007.01.30. 17:35
Sting újra együtt énekli a Message in the Bottle-t régi együttesével a Los Angeles-i Grammy-átadón.

A Stingen kívül Steward Copelandből és Andy Summersből álló Police együttes fogja megnyitni az egyik legnagyobb szabásúnak tartott zenei díjátadót február 11-én Los Angelesben. Grammy Awardsot idén negyvenkilencedik alkalommal rendezik meg, és a The Police tagjai ezt megfelelő alkalomnak találták arra, hogy 2003 óta először újra összeálljanak. A 2003-mas The Police-fellépésre a Rock and Roll Hall of Fame-be való bekerülésük adta az apropót.


A nyolcvanas évek legendás slágergyártói (Roxanne, Every Breath You Take) hivatalosan ugyan sosem oszlottak fel, de tagjai mind szólókarrierbe kezdtek. Egyes híresztelések szerint azt is tervezik, hogy új számokkal fognak előjönni, írja a BBC.

Piros hó esik

A The Police 1977-ben alakult, és első slágerükkel, a Message in a Bottle-lel 1979-ben futottak be. A 83-as Synchronicity című albumuk óta (ezen található a Every Breath You Take és a Wrapped Around Your Finger című dal is) csak válogatásokat adtak ki.

Angol zenei újságírók szerint nagy hír a The Police összeállása, mert mindig azt nyilatkozták, hogy csak akkor állnak újra össze, ha piros hó esik. A zenekar fennállásának harmincadik évfordulója még mentséget jelenthet arra, hogy mégis együtt vannak. Chris Salmon, zenei újságíró szerint annak is köze lehet az újraegyesülésnek, hogy Sting megelégelte az ömlengős, tantrikusszex-rajongó imidzsét, és szeretné hangsúlyozni, hogy valójában egy kemény(ebb) rockegyüttesből indult.

A 2007-es Grammy-átadón a The Police-on kívül fellép Justin Timberlake, Beyoncé, Mary J. Blige, és a Red Hot Chili Peppers.