Letartóztatták a Harry Potter-vonat megrongálóit

2007.04.06. 15:54
Vandál pusztítást végeztek Harry Potter vonatában gyerekkorú elkövetők, akik kalapáccsal estek neki a szerelvény ablakainak.

A rendőrség tíz fiatalt tartóztatott le, akik a Hogwart Express (a magyar változatban: Roxfort Expressz) megrongálásával gyanúsíthatók.

Vonat a könyvből


Hogwarts Express

Az elsöprő sikerű könyv- és filmfolyam főhőse barátaival együtt a Hogwarts Expresszel utazik minden évben a varázslóiskolába. A vörös gőzmozdony húzta misztikus vonat a londoni King's Cross pályaudvar 9 3/4-ik peronjáról indul, amelyet csak a varázserővel bírók közelíthetnek meg, átszaladva a 9-es és 10-es peron közötti falon.

A 9 3/4-ik peron természetesen csak a regényben indít és fogad, a King's Cross és a vörös expressz azonban fizikai valójában létezik. A Potter-filmekben megörökített vonat két forgatás között turistákkal közlekedik a brit West Coast Railway Company vasúttársaság vonalán, éjszakánként pedig a cég Lancashire grófságbeli kocsiszínjében pihen.

Huligánok

A pénteki Times beszámolója szerint itt támadt rá tíz, kalapácsokkal felszerelkezett tizenéves vandál, bezúzva a szerelvény több tucatnyi ablakát. A vasúttársaság közlése szerint a kár legalább 50 ezer font (19 millió forint).

Az eset még 2003 szeptemberében történt, de a rendőrség most őrizetbe vette a 12-14 év közötti elkövetőket, akik egyébként nem csupán a Hogwarts Expresszre utaztak: a kocsiszínben várakozó szerelvények összesen 337 ablakát törték be.