Licitálnak Rómeó és Júliára

2005.08.09. 14:46
Jegyet már nem kapni a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház Rómeó és Júlia előadásaira, de a játékok igazgatósága most jótékonysági aukcióra bocsátotta a produkció augusztus 18., 19. és 20-iki főpáholyának helyeit.
A Budapesten 100 előadást megért darabot, Szinetár Dóra és Dolhai Attila főszereplésével, Kerényi Miklós Gábor rendezésében adják elő a szegedi Dóm téren, és a jegyek már a fesztivál kezdetére elkeltek. A játékok igazgatósága a produkció főpáholyának helyeit bocsátotta licitre.

A jótékonysági licitálásból befolyó összeget a szabadtéri játékok igazgatósága a szegedi gyermekklinika javára ajánlotta fel. Az aukció augusztus 16-áig tart, s ezalatt a három előadásnap páholyának 6-6 jegyét párossával licitáltatják Délmagyarország online internetes oldalán. Egy pár jegy kikiáltási ára 30 000 forint, az aukció során erre legalább 10 000 forintos licitlépcsővel lehet ráígérni.

A Dóm téri színpadon augusztus 12. és 21. között hétszer mutatják be a produkciót. Erre az alkalomra hatalmas mobil forgószínpad, illetve egy új kápolna is épült Rómeó és Júlia házasságkötéséhez, és rengeteg pirotechnikai effektussal színesedik a produkció. Kerényi Miklós Gábor hét év szünet után tér vissza csapatával a régi sikerek színhelyére. Mint elmondta: szakrális szertartási pontnak tekinti a Dóm teret.