Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menekülés a rövidfilmbe 5.0

2002.10.22. 18:57
A film túladagolást keresők következő állomása a Titanic után a Banán Klub francia-magyar rövidfilm fesztiválja. A nézők témától és technikától függetlenül bármilyen filmmel találkozhatnak a programban
A mozi őrültek ezúttal a Banán Klub rövidfilm fesztiválján kísérelhetik meg túladagolni magukat. A Toldi moziban október 27-éig látható több mint száz alkotás egyetlen közös nevezője a vetítési idő, a szervezők sem a témát sem a technikát illetően nem tettek megkötéseket az alkotók számára. Egy másfél órás rövidfilm programban tehát sokféle műfajjal, hangulattal találkozhat a néző.

A Banán Klub először 1998-ban hozott Budapestre egy válogatást az akkor húszéves Clermont-Ferrand-i rövidfilmfesztivál archívumából. A második francia rövidfilm bemutatót követően a Banán Klub meghirdette saját pályázatát, amelyre témától és technikától függetlenül bármilyen film nevezhető.

A pályázatra benevezett magyar filmek október 24-től láthatók a Toldi moziban, amelyeket - a keményvonalas nézők kedvéért - előzsűrizés nélkül mutatnak be a közönségnek. A pécsi Uránia moziban a külföldi filmek mellett a tavalyi Aranybanán pályázat díjnyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A fesztivál fődíjáról, az Aranybanán odaítéléséről háromtagú zsűri dönt. Schulze Éva (Színház- és Filmművészet Egyetem), Durst György (Duna Műhely) és Török Ferenc rendező döntését október 27-én a Toldi moziban teszik közhírré.

A Banán Klub nem csak az Aranybanánnal jutalmazza a legjobb filmeket. A Toldi mozi különdíja a kísérőfilmként való vetítés.

Toldi mozi
Budadpest, V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38
Jegyár: 400 Ft

Pécsi Uránia mozi
Pécs, Hungária u. 19.
Jegyár: 450 Ft