Oroszország lett a hülye szobrok hazája

2006.08.09. 13:02
Az utóbbi években Oroszország vált a vicces szobrok hazájává, ahol állítottak már emlékművet a kovászos uborkának és a közlekedési lámpának is. Most a füstölt sprotni kap bronz emlékművet.

A lenta.ru összeállítása szerint Oroszországban kapott már szobrot a százötven éves radiátor és a háromszáz éves nemzeti fizetőeszköz, a rubel.

Oroszországban megörökítették már a láthatatlan ember lábnyomát, a csatornanyílásból kikandikáló szerelőt, a megvesztegethetetlen rendőrt, s hamarosan szobrot kapnak az anyósok, valamint a leckekönyv is.

A meglepő szobrok listája hamarosan új alkotással gazdagodik, hiszen a Kalinyingrádi területen, Mamonovóban bronzban örökítik meg a füstölt sprotnit. Az emlékmű arra hivatott emlékeztetni az oroszokat, hogy a híres halkonzervet mind a szovjet időkben, mind napjainkban hazájukban gyártják.

Az előzetes tervek szerint a bronz emlékmű egy másfél méter átmérőjű nyitott konzervdobozt ábrázol majd, s elkészítése 5 ezer euróba, azaz csaknem 1,4 millió forintba kerül majd.