Mátyás
-6 °C
1 °C

Slicc: ingyenelőadás a platón

2001.10.11. 21:42
Rendbontó módon reklámozza első bemutatóját a novemberben nyíló Városi Színház. A Halász Péter nevével fémjelzett társulat egy teherautó platóján járja a budapesti éjszakát, hogy a színházak előtt gyülekező tömegeket így értesítse a Slicc közeledtéről.
A platóra aplikált üvegkalitkában három ember tartózkodik: két lány fitnesz-gépeket nyúz, egy csuklyás férfi pedig álarcban ül a sarokban. A teherautó színházról színházra jár, így próbálja "elrabolni" a közönséget a Kálvária téri Városi Színház első hivatalos bemutatójára, a Slicc című maratoni produkcióra. Az előadások előtt utcán ácsorgó kultúrafogyasztóktól a teherautó láttán vegyes reakciók érkeznek, de a lényeg, hogy mindenki felfigyel a szokatlan performanszra.

A Slicc üvegkalitkája a Madách Színház előtt
Szokatlannak ígérkezik maga a darab is, hiszen a "brutális műfajú" előadás két napig tart. A játékteremmel, ebédlővel, fórummal és alvóalkalmatosságokkal kiegészített színpadot és a rajta játszódó kétnapos produkciót a közönség is folyamatosan követheti.

A nemrég felújított Városi Színházat Halász Péter és Jeles András a kompakt japán kapszula-szállodák mintájára rendezik be, lakói munkanélküli művészek, színészek, képzőművészek, filmesek, videósok és zenészek lesznek. A szereplők minden lehetséges eszközzel - köztük internettel, kamerákkal, monitorokkal - készítik el alkotásukat az aktuális előadás hangulatának megfelelően, így - az a rendezők szerint - a végeredmény is minden alkalommal más lesz. A darab alapkoncepciója a vicc, aminek poénját a résztvevők a lehető legtöbb oldalról járják körbe, így az végül meghaladja eredeti értelmét.

Slicc
Koncepció: Halász Péter és Jeles András
Szereplők: Bagdi Bella, Felhőfi-Kiss László, Herner Dániel, Juhász Gabriella, Kari Györgyi, Kiss Dezső, Kónya Krisztina, Krasznahorkai Ágnes, Lippai Krisztina, Mikula Sándor, Moór György, Novák Erik, Rajk László, Sosa, Szalontay Tünde, Szilágyi Lenke, Takács Péter, Takátsy Péter, Tamási Zoltán, Vajdai Vilmos, Valyuch Annamária, Váradi Gábor, Vincze Viktória
Bemutató: 2001. november 2-án, délelőtt 10 órától, folyamatosan 48 órán keresztül tart.
Cím: Városi Színház 1089. Bp., Kálvária tér 6.